Erzincan'da 4.7 deprem oldu

Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde, saat 15.08'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Erzincan'da 4.7 deprem oldu

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Erzincan'ın Otlukbeli ilçesinde, saat 15.08'de 4.7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

OTLUKBELİ KAYMAKAMI ÇAKICI: ''DEPREM NEDENİYLE BAZI KAMU BİNALARINDA KÜÇÜK ÇAPLI ÇATLAKLAR OLUŞTU''

Erzincan'ın Otlukbeli ilçesi Kaymakamı Edip Çakıcı, 4,7 büyüklüğündeki depremde, bazı kamu binalarında küçük çatlaklar oluştuğunu bildirdi.

Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez üssü Otlukbeli olan 4.7 büyüklüğünde orta şiddetli deprem meydana geldiğini belirtti.

Depremde ilçede can kaybı olmadığını, yalnız bazı kamu binalarında çatlaklar oluştuğunu ifade eden Kaymakam Çakıcı,ilçedeki yatılı ilköğretim bölge okulu ile Otlukbeli Lisesinin duvarlarında da çatlakların meydana geldiğini söyledi. Çakıcı, şunları kaydetti:

''Yaptığımız incelemelerin ardından köylerde her hangi bir sıkıntının yaşanmadığını tespit ettik. İlçe merkezimizdeki bazı kamu binalarında küçük çaplı çatlaklar oluştu. Yatılı bölge ilköğretim okulu ile lisede oluşan çatlaklar da küçük çaplıdır. Eğitimi engelleyecek bir durum değildir. Erzincan Valiliği tarafından ilçemize ekip gönderildi. Yapılan hasar tespit çalışmalarının ardından açıklama yapılacaktır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem