Ermeniler yalanda hala ısrarlı!

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları konusundaki dış politika önceliklerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Ermenistan, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek için özveride bulunmayacak" dedi. Ermeni h

Ermeniler yalanda hala ısrarlı!

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbantyan, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddiaları konusundaki dış politika önceliklerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Ermenistan, Türkiye ile ilişkileri normalleştirmek için özveride bulunmayacak" dedi.

Ermeni haber ajanslarının haberine göre Eduard Nalbantyan, başkent Erivan'da düzenlediği basın toplantısında, 1915 olayları hakkındaki iddiaların uluslararası alanda tanınmasına yönelik çabalarını hiçbir biçimde durdurmayacaklarını vurgulayarak, tarihsel gerçek olduğunu ileri sürdüğü iddiaların doğruluğuna kuşku düşürecek girişimlerden kaçınacaklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın "iki ülke arasında uzlaşmanın çok yakın olduğu" yönündeki düşüncesine katıldığını da dile getiren Nalbantyan, "Yine de sorunlar, Türkiye'nin Ermenistan ile önkoşulsuz olarak diplomatik ilişki kurmayı kabul etmesinden sonra çözülebilir" dedi.

Nalbantyan, "Türkiye'nin önkoşulsuz olarak Ermenistan ile sınırlarını açması ve diplomatik ilişkileri kurmasından sonra Erivan, hükümetlerarası komisyon oluşturulmasını kabul edebilir" diye konuştu.

Türkiye'nin başlattığı Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu konusuna da değinen Nalbantyan, bu konuda yakın zamanda düzenlenmesi beklenen toplantıya katılacaklarını söyledi.

Nalbantyan, halen Ermeni işgali altında tutulan Yukarı Karabağ konusuna da, "sorunla ilgili Bakü'nün her sivri çıkışına Erivan'ın tepki vermesi durumunda çözüm sürecinin kilitlenebileceğini, çözümün gerçekleştirilmesi için karşılıklı güven ortamının oluşturulması gerektiğini"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem