Erkmen:Hasar Tespiti Sürüyor

Zonguldak Valisi Erkmen, Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne sunulacak raporla ilgili dökümanların hazırlandığını belirterek, "Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor.En fazla zarar Ereğli'de meydana geldi. Özellikle Ereğli, Alaplı ve Zo

Erkmen:Hasar Tespiti Sürüyor

Zonguldak Valisi Erkmen, Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne sunulacak raporla ilgili dökümanların hazırlandığını belirterek, "Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor.

En fazla zarar Ereğli'de meydana geldi. Özellikle Ereğli, Alaplı ve Zonguldak kent merkezinde alt yapıda ve yollarda hasar meydana geldi. Köy yolları ve içme sularında önemli hasarlar meydana geldi.

Yapımı tamamlanan çalışmaların yanı sıra yapım aşamasında olan çalışmalar büyük zarar gördü. Ereğli'de evsiz kalan vatandaşlarımızı Kredi Yurtlar Kurumu'nun misafirhanelerine yerleştirdik.

Üç öğün sıcak yemek çıkartıyoruz. Şahıslara ait iş yeri ve kurumlarla ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bunlardan sigortası bulunanların zararlarını sigorta şirketleri karşılayacak. Ancak sigortası bulunmayanlara imkanlar ölçüsünde yardımcı olacağız.

Bunların kesin tespiti için çalışmalarımız devam edecek. Her belediyeden kendi bölgelerinde meydana gelen zarar tespit çalışmalarını temin ettik. Pazartesi günü Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne hazırladığımız raporu sunacağız.

Şu ana kadar yapılan tespit çalışmaları sonucu tahmini zarar 30 milyon YTL civarında. Bu daha da artabilir. Meydana gelen hasarların kısa sürede yapılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem