Ergenekon'u ilk o çözmüş

Edinilen bilgiye göre; Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Adil Serdar Saçan mahkemedeki ifadesinde; Ergenekon yapılanmasını en iyi bilen kişi olduğunu söyledi. Suçlamaları kabul etmeyen Saçan, "Ben hukukçu olarak meslek icra etmiyorum, polis müd

Ergenekon'u ilk o çözmüş
Edinilen bilgiye göre; Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Adil Serdar Saçan mahkemedeki ifadesinde; Ergenekon yapılanmasını en iyi bilen kişi olduğunu söyledi.

Suçlamaları kabul etmeyen Saçan, "Ben hukukçu olarak meslek icra etmiyorum, polis müdürüyüm. Organize suçlar ve terör suçlarında çalıştım. İstanbul'da Organize Suçlar Şubesi'ni kuran ve 5 yıl müdürlüğünü yapan benim. Örgüt yapılanmasını en iyi bilen kişiyim. Ayrıca kamu hukuku ile ilgili doktoram var. Örgütlü suçlarla ilgili kitaplar yazdım." şeklinde konuştu.

Ergenekon terör örgütü ile ilgili ilk çalışmayı 2001 yılında DGM'den aldığı izinle başlattığını ifade eden Saçan'ın, "Soruşturmayı daha sonra istihbarat şubeye bıraktım. Bugün soruşturmaya ve davaya esas olan tüm bilgi ve belgeler benim zamanımda toplanmıştır. Çekirdek yapıyı o dönemde çözdüm ve benim Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan'dan elde ettiğim bilgi ve belgelere dayanmaktadır." dediği öğrenildi. Ancak o dönemde DGM savcısının soruşturma izni vermediğini kaydeden Saçan, sözlerini şöyle sürdürdü; "Ancak ben bu bilgi ve belgeleri muhafaza ettim. Yine mensubu olduğum iddia edilen örgütün üyeleri olduğu belirtilen Sedat Peker, Drej Ali, Yakup Kürşat Yılmaz, Veli Küçük, Yaşar Öz ve Hayrettin Ertekin hakkında soruşturmalar yaptım. Bu dahi soruşturma ile çelişmektedir. Ben söz konusu soruşturma başladıktan sonra Veli Küçük'te ele geçen aleyhime toplanmış istihbarat bilgileri ile ilgili olarak soruşturma savcısına dilekçe verdim. 'Davaya müdahil olmak istiyorum' dedim. Bana bugüne kadar cevap vermediler. Fatih Adliyesi'ne dilekçe verdim. Soruşturma devam etmektedir. Ben Veli Küçük ve Sedat Peker yapılanmasında soruşturmayı başlatan emniyet müdürü olarak önemli tanık olabilecekken şüpheli haline getirildim ve bunu takdirinize arz ediyorum. Suçsuzum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem