Ergenekon'da şok gözaltılar

İbrahim Şahin'le bağlantılı olduğu iddia edilen 20 polis ve subay gözaltına alındı.

Ergenekon'da şok gözaltılar

Türkiye, dün sabah geniş bir coğrafyayı kapsayan ve Ergenekon soruşturmasının 11. dalgasına tanıklık etti. 16 farklı ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla, aralarında 6 asker ve 12 polisin de bulunduğu toplam 37 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonun merkezinde, 10. dalga sırasında tutuklanan eski Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen ve "S-1" olarak adlandırılan belge yer alıyor.

Şahin'in evinde bulunan ve el yazısıyla hazırladığı bu belgede, Ermeni Patrik Mesrob Mutafyan, Alevi örgütlerinin liderleri ve çeşitli suikast planlarına dair bilgiler yer aldı. Bu belgedeki isimler arasında, gözaltına alınan subaylar, astsubaylar ve özel timci polislerin Şahin ile bağlantıları olduğu iddia ediliyor.

Operasyonda dikkat çeken bir diğer gelişme, Isparta'da evinde arama yapılan bir astsubayın halen aranıyor olması. Gözaltına alınan zanlıların İstanbul'a sevk edilmesi de operasyonun önemini vurguluyor. Aralarında Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve araştırmacı Erhan Göksel gibi isimler de gözaltına alınanlar arasında.

Ergenekon ana davası İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor. İkinci iddianamenin hazırlanması beklenirken, Şahin ve "S-1" listesindeki isimlere yönelik operasyonun ayrı bir iddianame ile ele alınabileceği kulislerde konuşuluyor.

Bu geniş çaplı operasyon, Türkiye'de uzun süredir devam eden ve ülkenin siyasi ve askeri yapısını derinden etkileyen Ergenekon soruşturmasının yeni bir evresini işaret ediyor. Gözaltına alınan kişilerin, soruşturmanın ilerleyen safhalarında nasıl bir rol oynayacakları ve bu gelişmelerin Türkiye'nin siyasi gündemine nasıl yansıyacağı ise merak konusu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem