Ergenekon'da 37 kişi gözaltında

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen son operasyon bu sabah saatlerinde ilk olarak Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Ankara ve İstanbul'da bulunan evlerine yapılan polis baskınıyla başladı.Sonra da Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun başta TRT

Ergenekon'da 37 kişi gözaltında

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen son operasyon bu sabah saatlerinde ilk olarak Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Ankara ve İstanbul'da bulunan evlerine yapılan polis baskınıyla başladı.

Sonra da Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun başta TRT 2 olmak üzere TV kanallarında gözaltına alındığına ilişkin haberler yayınlandı. Kanadoğlu bu haberleri yalanladı, ''Evimdeyim. Gözaltı yok'' dedi ama yine de her an Kanadoğlu'nun evine de polis baskını yapılacağı konuşuluyor.

Operasyondaki diğer bir şok isimse İstanbul eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'a ait İstanbul Acıbadem'deki İstek Vakfı ve Kayışdağı'nda bulunan Yeditepe Üniversitesi'nde yapılan polis aramasıydı.

Ardından peşpeşe gözaltı haberleri gelmeye başladı. Sabah saatlerinde Ankara'daki evine polis baskını yapılan Özel Harekat Dairesi Eski Başkanı İbrahim Şahin gözaltına alındı.

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün evinde de Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılıyor. Ankara'nın Yıldız semtinde bulunan Gürüz'ün evinde polis araması yapılıyor. Telefonları kapalı olan Gürüz'ün evinin arandığına ilişkin olarak kardeşinin gazetecilere bilgi verdiği öğrenildi.

İstanbul'dan da bir şok gözaltı haberi geldi. Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul'da eski ordu komutanı emekli Orgeneral Kemal Yavuz'un da gözaltına alındığı belirtiliyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da evi aranıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem