Ergenekon savcısına soruşturma

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci-yazar Vedat Yenerer'in avukatı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanlığına gönderdiği dilekçede, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında ''soruşturma açılm

Ergenekon savcısına soruşturma

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci-yazar Vedat Yenerer'in avukatı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanlığına gönderdiği dilekçede, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında ''soruşturma açılmasını ve soruşturmadan el çektirilmesini'' talep etti.

Yenerer'in avukatı Vural Ergül şikayet dilekçesinde, ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün, ''soruşturma dosyasının gizliliğini sağlayamadığını, gizli dosya içeriğinin tüm gazete ve televizyon haberlerinde yer aldığını, bunların asıl belgeleriyle birlikte de kitaba dönüştürüldüğünü'' ileri sürdü.

Savcı Öz'ün, ''hal ve davranışları ile bağımsız, tarafsız, doğru, tutarlı, dürüst, eşitlikçi, ehliyet ve liyakat sahibi olsa bile, böyle görünmekten giderek uzaklaştığı'' öne sürülen dilekçede, ''Savcı Zekeriya Öz hakkında meslek ahlak kurallarına aykırı hal ve davranışları nedeniyle soruşturma açılması'' istendi.

Dilekçede, Savcı Öz'ün, ''Ergenekon soruşturmasından el çektirilerek, başka bir savcı atanıp soruşturmanın selametle tamamlattırılarak gerçeğin ve adaletin ortaya konulmasının sağlanması gerektiği'' ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler