Ergenekon mu değil mi?

Trabzon'un Yomra İlçesi'nde ve kent merkezinde önceki gece Trabzon Emniyeti Terörle Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla ilgili Trabzon Valisi Nuri Okutan bu sabah basın mensuplarına Emniyet Müdürlüğü'nde bir açıklama yaptı. TRABZON Emniyet Müdürl

Ergenekon mu değil mi?

Trabzon'un Yomra İlçesi'nde ve kent merkezinde önceki gece Trabzon Emniyeti Terörle Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla ilgili Trabzon Valisi Nuri Okutan bu sabah basın mensuplarına Emniyet Müdürlüğü'nde bir açıklama yaptı.

TRABZON Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin tespit edilen toplam 5 adrese yönelik eş zamanlı operasyonunda 4 (erkek) şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan konuyla ilgili bugün basın mensuplarına önce yazılı açıklama yaptı daha sonra soruları yanıtladı.

Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada;

Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda , ilimiz Yomra İlçesi'nde 1 adet tabanca ve bu tabancaya ai 7.65 mm çapında 8 adet mermi 1 adet seyyar dipçikli kaleşnikof piyade tüfeği, bu tüfeğe ait içerisinde 20'şer adet fişek bulunan 3 adet şarjör ve kutu içerisinde 360 adet olmak üzere toplam 420 adet 7,62 mm çapında kaleşnikof piyade tüfeği mermisi ile 1 adet el bombası toprağa gömülmüş vaziyette,

İl Merkezinde 8 adet el bombası evde zula tabir edilen yerlerde ele geçirilmiştir.

Yakalanan şahısların ülke genelinde çeşitli illerde faaliyet yürüten organize suç örgütleri ile iltisaklı şahıslardan oldukları bilgisine ulaşılmış olup, muhtemel diğer bağlantıları araştırılmaktadır. Ele geçen el bombalarının Alman menşeli savunma tipi parça tesirli olduğu anlaşılmıştır.

Konuyla ilgili çalışmalar Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet Genel MÜdürlüğü ve diğer İl Emniyet Müdürlükleri ile koordineli olarak titiz bir şekilde sürdürülmektedir" denildi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okutan, Ergenekon bağlantısının olup olmadığı  ve alınan şahısların askeriye ile ilgisi olup olmadadığı konusunda bir soru üzerine, " Tamda soruşturma aşamasında şuanda bir şey söylemek erken, bütün ihtimaller dikkate alınarak soruşturma devam ediyor. Bu bakımdan erken olur bir şey söylemek. Genel Müdürlükte başka illerde hep birlikte çalışıyoruz. Gözaltına alınanlar kamu görevlisi değiller, serbest meslekle uğraşıyorlar. Savcı bey ek süre verdi. Soruşturmanın seyrine göre yeniden ek bir süre alması mümkün olabilir. Bu tamamen savcımızın kararı olacak. Daha fazla bir şey söylemek erken olur. Tek taraflı bir olay değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem