Ergenekon kazısı tekrar başladı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen belge ve bilgilerden yola çıkan emniyet yetkilileri, AOÇ'de ve Söğütözü'ndeki bir piknik alanında dün öğleden sonra arama kazısı başlatmıştı

Ergenekon kazısı tekrar başladı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Özel Hareket Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen belge ve bilgilerden yola çıkan emniyet yetkilileri, AOÇ'de ve Söğütözü'ndeki bir piknik alanında dün öğleden sonra arama kazısı başlatmıştı. Önce kazma kürekle başlanan daha sonra iş makineleri ve metal dedektörleri ve dedektör kepeklerin yardımıyla devam edilen kazılara, saat 19.00 sıralarında ara verilmişti.

Emniyet görevlileri, kazı yerlerinde sabaha kadar güvenlik önlemini sürdürdü. AOÇ'deki arama kazılarına saat 08.45 itibarıyla tekrar başlandı. Kazılar dün olduğu gibi iş makineleriyle yapılıyor.

Kazı yerlerinin etrafındaki güvenlik önlemi de devam ediyor. Arama kazılarını çok sayıda basın mensubu takip ediyor.

Emniyet görevlileri, soruşturmayla ilgili önceki gün Ankara'nın Gölbaşı ilçesi girişinde de arama kazıları yapmış ve gece verilen aradan sonra dün sabah devam edilen kazılarda, 2 lav silahı, seri numaralarının bir bölümü tahrip edilmiş 10 el bombası, eğitim amaçlı kullanılan ve renkli duman çıkaran 10 sis bombası, çok sayıda 9 milimetre çapında mermi ile bir kutu içerisinde, aydınlatma mayını olduğu değerlendirilen madde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler