Ergenekon araması sürüyor

SAAT 17. 53Saklıbahçe'de AKP Genel Merkezi'nin hemen karşısındaki kazı alanında yeni bir kazı başladı.SAAT 17.15Atatürk Orman Çifliği'de bir kuyu incelendi yakın çevredeki kazılar ise iş makinelerinin eşliğinde sürüyor. SAAT 17.15Ankara'nın yanı sıra Hata

Ergenekon araması sürüyor

SAAT 17. 53

Saklıbahçe'de AKP Genel Merkezi'nin hemen karşısındaki kazı alanında yeni bir kazı başladı.

SAAT 17.15

Atatürk Orman Çifliği'de bir kuyu incelendi yakın çevredeki kazılar ise iş makinelerinin eşliğinde sürüyor.

SAAT 17.15

Ankara'nın yanı sıra Hatay'ın Kumlu ilçesinde de kazı çalışmaları başladı.

SAAT 17.00

Atatürk Orman Çiftliği ve Saklıbahçe dışında diğer alanlarda kazı çalışmaları yarına bırakıldı.

SAAT:16.15

 

Atatürk Orman Çiftliği'ne iki ayrı iş makinesi daha getirildi. Bu durum kazının daha da derinleşeceğine işaret ediyor. Şu anda Atatürk Orman Çiftliği'nde üç adet iş makinesi bulunuyor.

 

 

SAAT: 15.50

 

Şu saat itibarıyla Ankara'nın Bala, Mamak, Emek Beştepe, Atatürk Orman Çiftliği ve Saklıbahçe'de kazı çalışmaları başlatıldı.

 

SAAT: 15.40

 

Polis ekiplerinin kazı yapmaya başladığı şu sıralarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da AKP Genel Merkezi'nde bulunuyor. Başbakanlık korumaları da Saklıbahçe'deki arama çalışmaları hakkında bilgi alıyor. Buradaki kazılarda da silah aranıyor.

 

SAAT: 15.15

İKİ BÖLGEDE KAZI ÇALIŞMALARI VAR

Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin'in evinde ele geçirilen kroki, polisi harekete geçirmişti. Gölbaşı'nda yapılan aramalarda iki yağlı poşet içinde 3 lav silahı, TNT kalıpları, çok sayıda el bombası, uzi  mermileri, silahlar ve çok sayıda mühimmat bulunmuştu.

Gölbaşı'ndaki kazıların bitmesinin ardından bu kez de Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler Atatürk Orman Çiftliği'nde 5 ayrı bölgede arama çalışmalarına başladı. Kazı çalışmalarının ilki Atatürk evinin bahçesinde başlatıldı. Bir diğer kazı çalışmasının da AKP Genel Merkezi'nin yakınındaki Saklıbahçe'de yapıldığı öğrenildi. Aramalarda metal dedektörleri ve dedektör köpekler kullanılıyor.

Saklıbahçe, AKP'nin karşısında 150 metre mesafede bulunan bir bölge. Aramalar 30'a yakın polis tarafından gerçekleştiriliyor. Çalışmaların yapıldığı bölgede emniyet güçleri geniş çaplı bir emniyet şeridi oluşturdu. Gazetecilerin ve vatandaşların emniyet şeridini geçmesine izin verilmezken yol da trafiğe kapatıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler