Erdoğan’ın posterleri kaldırılıyor

Başbakan Erdoğan'ın, yakasında Türk bayrağı rozeti bulunan posterleri ve Seçim Kurulu'nun belirlediği yerler dışındaki binalara asılan dev posterleri, Saadet Partisi'nin itirazını inceleyen Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın kararıyla kaldırılac

Erdoğan’ın posterleri kaldırılıyor

Başbakan Erdoğan'ın, yakasında Türk bayrağı rozeti bulunan posterleri ve Seçim Kurulu'nun belirlediği yerler dışındaki binalara asılan dev posterleri, Saadet Partisi'nin itirazını inceleyen Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın kararıyla kaldırılacak. Kurul, afiş ve posterlerin toplatılması kararının güvenlik güçleri tarafından yapılmasına hükmederek kararın bir örneğini Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne gönderdi.

SP İTİRAZDA BULUNDU
SP Rize İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bursa, 16 Mart'ta Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvurup, AKP'nin, Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği propaganda esaslarını ihlal ettiğini belirtti. AKP'nin afiş ve posterlerinde Türk bayraklı materyaller kullanıldığını ve Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun belirlediği yerler dışındaki park, bahçe ve üstgeçit gibi yerlere AKP Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından reklam panoları konulduğunu belgeleyen CD'leri de şikâyet dilekçesine ekleyen Ramazan Bursa, bunların kaldırılması yönünde karar alınmasını talep etti.

ŞİKÂYET HAKLI BULUNDU
Bu şikâyeti değerlendiren Rize Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, yapılan inceleme sonucunda gerek Başbakan Erdoğan'ın yakasında Türk bayrağı rozeti bulunan posterlerinin, gerekse Seçim Kurulu'nun belirlediği yerler dışındaki alanlara afiş, poster ve parti flamalarının asılmasının, 298 Sayılı Seçmen Kütüğü hakkındaki kanun ve buna dayalı olarak YSK'nın aldığı 2008-341 sayılı karara aykırı olduğuna karar verdi.

Kurul, Başbakan Erdoğan'ın yakasında Türk bayrağı rozeti bulunan posterleri ile izinsiz yerlere asılan propaganda amaçlı tüm afiş, poster ve flamaların güvenlik kuvvetleri tarafından kaldırılmasına hükmetti. Karar, hem siyasi partilere, hem de Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne tebliğ edildi. Şikâyet konusu poster ve afişlerin kaldırılmasına başlandı. Kararın sevindirici olduğu söyleyen CHP Rize belediye başkan adayı Avukat Remzi Kazmaz, "Hukuk gereğini yaptı. Böylece haksız bir rekabetin önüne geçildi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem