Erdoğan'dan İhsanoğlu'na: NANKÖR!

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ağırlıklı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve adını vererek Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi.Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin sokağa çıkamaz hale geldiğini söylerken İhsanoğlu için 'nankör, gözüne di

Erdoğan'dan İhsanoğlu'na: NANKÖR!
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ağırlıklı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve adını vererek Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirdi.
Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin sokağa çıkamaz hale geldiğini söylerken İhsanoğlu için 'nankör, gözüne dizine dursun' ifadesini kullandı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan beraberinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte Ana uçağı ile Adana Havaalanı'na geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve diğer ilgiler tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, Başbakanlık otobüsü ile Adana Valiliği'ne geçti. Yol boyunca oyuncak dağıtan Başbakan Erdoğan, Vali Büyük'ten bir birifing aldı. Ziyaretin ardından Başbakan Erdoğan İstasyon Meydanı'ndaki miting alanına geçti. Yaklaşık 7 bin kişinin doldurduğu miting alanında yan yana dizilen kamyon kasalarına yerleştirilen 26 dev vantilatör ile alan serinletilmeye çalışıldı. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısında ölenler için ilan edilen 3 günlük yas nedeniyle miting alanında müzik yayını yapılmadı. Gölgede 32 derece sıcaklık ve yüzde 60 nemin etkisinde şemsiye açarak korunmaya çalışan vatandaşlara şapka, bayrak ve su dağıtıldı. Oruç olanlar suları başlarından aşağıya dökerek oruç tutmayanlar ise içerek serinlemeye çalıştı.
 
'BAHÇELİ SOKAĞA ÇIKAMIYOR'
Konuşmasının ilk bölümünde 12 yılda ülkeyi hangi düzeye getirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, 12. cumhurbaşkanlığına aday bu hizmetlerle aday olduğunu belirtip, diğer 2 aday için "Diktikleri bir taş varmı?" diye sordu. Hedeflerinin 2023'te dünyanın ilk 10 arasına girmek olduğunu yineleyen Başbakan Erdoğan, insanları Türk, Kürt, Laz oloduğu için değil, Allah onları da yarattığı için sevdiğini, ancak adaylardan birinin Kürtçülük yaptığını, diğerinin de kendisini kutsal saydığını öne sürdü.
 
10 Ağustos seçiminde ya yeni, ya eski Türkiye tercihi yapılacağını, bağımsız bir Türkiye için tercih yapılacağını söyledikten sonra, "CHP'ye, MHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum" diyerek başlayan Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Çankaya'ya çıkamaz, dizlerinin bağı çözülür, diyordu. Bahçeli'ye soruyorum; meydanlarda yok, ortada yok. Göreniniz var mı? Dizlerinin bağı çözüldü, milletin içine çıkacak yüzü yok. Şimdi sokağa çıkamıyor. Devrimci işçi partisiyle MHP'yi ortak etti. Bunu MHP'li kardeşlerime anlatamıyor. 10 Ağustos'tan sonra o koltukta da daha fazla oturamayacak."
 
Konuşmasında Gazze ve Suriye'deki gelişmeleri değerlendiren "İsrail'in vahşice bombalamayı sürdürdüğünü" söyleyen Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklendi. Başbakan Erdoğan, "Türkiye artık İsrail'e nöbetçi ülke olmayacak" dedikten sonra "Eeeey Ekmeleddin senin ne olduğunu iyi biliriz. 8 yıl monşerlik yaptı. Emanete ihanet etti. İsrail'in zulmune göz yumdu. Nankörlük yaptı. Gözüne dizine dursun" diye konuştu.
 
Gazze'deki yaralıları Türkiye'ye getirip tedavi ettirmek için talimat verdiğini de açıklayan Erdoğan, kapalı olan kapıların açılmasına çalışıldığını da açıkladı. Konuşmasının son bölümünde, 'paralel yapı' ile mücedelesini Cumhurbaşkanlığı döneminde de sürdüreceğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu daha başlangıç, ulusal güvenliğimizi tehdit edenler bunun hesabını verecek" dedi.
 
HIRSIZLIKLARI DA ANLAT DEYİNCE GÖZALTINA ALINDI
 
Başbakan Erdoğan'ın miting konuşmasının ardından Adana'ya yaptığı hizmetleri anlatırken, kalabalık arasındaki bir kişi 'hırsızlıkları da anlat diye bağırdı.' Bunun üzerine ismi henüz açıklanmayan eylemci sivil polisler tarafından yaka paça gözaltına alınıp miting alanından götürüldü.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN 22 TEMMUZ OPERASYONU DEĞERLENDİRMESİ
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'da yaptığı konuşmada, 22 Temmuz operasyonunu değerlendirdi. Erdoğan 'İşte şu anda bunların hesabı soruluyor' diyerek şunları kaydetti; "İstanbul operasyonu budur. Şimdi hesap soruluyor. Bakın şimdi ortaya neler çıkacak neler. Birileri 'Delile ulaşılmadan bu tür şeyleri yapmak doğru değil' diyor. Onların canı yanmıyor ki, bizim canımız yanıyor. Onların sırtında yumurta küfesi yok. Bu ülkenin Başbakanını, bakanlarını, iş adamlarını dinlemek suretiyle her türlü santajı, montajı oluşturulanlar bunlar işte. O dün toplananlar, şimdi bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. CHP, ihanet operasyondan rahatsız olmuş, varsın olsun. Benim, diğer ülkelerin devlet başkanlarıyla yaptığım telefon görüşmlerini dinlemişler. Bakan arkadaşlarımın son derece önemli görüşmelerini, sayın Mahmud Abbas'la yaptığım görüşmeyi dinlediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunun hesabını sorar, soruyor. Sanmayın ki mesele sadece Gazze, Filistin meselesidir. Mesele aynı zamanda Türkiye'nin bağımsızlığı meselesidir. Gezi olaylarını niye çıkardılar, İsrail'e nöbetçi olmayı reddeden bu hükümeti devirmek için çıkardılar. 17-25 Aralık operasyonlarını niye yaptılar? Gazze için sesini yükselten hükümeti susturmak için yaptılar. Şimdi de ortak bir aday çıkardılar. İsrail zulmüne susan bir cumhurbaşkanı olsun diye piyasaya sürdüler. Bu ülkeye hiç kimse istikamet çizemeyecek."
 
ÇANKAYA YOKUŞU
 
Başbakan Erdoğan, Ak Parti'nin iktidar olduğu dönemden bugüne kadar yaşanan ekonomik gelişmeleri anlatırken, Ak Parti'nin Güneydoğu ve Doğu'da birinci parti olduğunu hatırlatıp, "Biz bu ülkede siyasal kimliklerin peşinden koşmadık. Biri siyasi Türkçülük diğeri siyasi Kürtçülük yaptı. Biri çıktı kumsalların partisiyiz dedi. Biz 77 milyonun partisiyiz. Biz milletimizi ayırt etmeden kucakladık, milletimiz de bizi kucakladı fark bu. Aynı kararlılıkta yolculuğumuza devam ediyoruz. 10 Ağustos'ta tarihi bir karar vereceksiniz. 10 Ağustos'ta sandığa gideceksiniz ihmal yok. Demokratik hakkınızı mutlaka kullanın. İki seçeneğiz var; Ya eski Türkiye yada yeni Türkiye. Eski Türkiye'de yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, çeteler, mafyalar, krizler vardı. 12 yıllık mücadele ile bunların tamamını Türkiye'nin gündeminden çıkarttık" dedi.
 
Eski Türkiye'yi özleyenlerin koalisyon oluşturduğunu belirten Başbakan Erdoğan daha sonra, "CHP, MHP, bir de bu koalisyonda oyları 1 puana ulaşmayan statüko partiler var, Sosyalist İşçi Partisi, Devrimci Hak Partisi var. Vatanına ihanet eden Pensilvanya örgütü var. MHP'ye gönül veren kardeşlerim, bu Sosyalist İşçi Partisi ve Devrimci Halk Partisi ile Bahçeli koalisyon yaptı, bunlarla iş tuttu. İnanıyorum ki MHP'li kardeşlerim bu koalisyona evet demeyecek. Bu kendi tarihi inkar olur. CHP'ye destek veren kardeşlerim bu koalisyona destek vermeyecek" diye konuştu.
 
MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye yüklenen Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"MHP Genel Başkanı benim için 'Sen Çankaya yokuşunu çıkamazsın. Dizinin bağı kalmadı, yorulursun yarısında nefesin tükenir, cumhurbaşkanlığı senin için hayaldir, rüyadır' diyor. Şimdi ben Bahçeli'ye soruyorum ya nerelerdesin sen? Nerede olduğunu bilen duyan var mı? Zaten meydana çıksa bile Sivas'ın ötesine gidemez. Cumhurbaşkanlığı seçiminde dizlerinin bağı çözüldü, nefesi tükendi piyasadan kayboldu. Niye biliyor musunuz milletin karşısına çıkacak yüzü yok. Göreceksiniz 10 Ağustos'tan sonra aldığı yenilgiyi izah edemeyecek. O koltukta da daha fazla oturamayacak. Adana'da CHP, MHP, HDP'ye gönül vermiş vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz."
 
DEVLET TERÖRÜ
Başbakan Erdoğan, 'terör devleti' dediği İsrail'in 16 gündür Gazze'yi vahşice, barbarca bombaladığını kaydederek bu konuda da şöyle konuştu: "650 can ne yazık ki şehit oldu. 4 bin can yaralı. Dünya, İslam ülkeleri, BM bu katliama seyirci kalıyor. BM, Hamas'ı suçlayarak İsrail'in terör çarkına katkı sağlıyor. Filistin halkına karşı tarihi sorumluluğumuz var. Çanakkale şehitlerini ziyaret ettiğinizde o kabirlerdeki Filistinli kardeşlerimizin isimlerini göreceksiniz. Bizimle kurtuluş mücadelesi ettiler. Biz de onlarla beraber olacağız. Bütün dünya sussa da biz susmayacağız. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır. Biz mazlumdan yanayız. Birileri bundan rahatsız oluyormuş Kılıçdaroğlu, Ekmel Bey, Demirtaş rahatsız oluyormuş varsın olsunlar. Onlara insani değerleri Gazze'de ölen masunları hatırlatmaya devam edeceğiz. 2001'de İsrail Cenin'de katliam yaptı, 1500 Filistinliyi şehit etti. Dönemin Başbakan'ı Bülent Ecevit çıktı grup toplantısında 'Yapılanlar soykırımdır' dedi. Türkiye'de dalkavuk, satılmış medya ayağa kalktı. Bugün ben de CNN ile röportaj yaptım. 'Siz İsrail'in yaptıkları için soykırım diyorsunuz doğru mu? Arkasında mısınız?' dediler. 'Evet, ölene kadar arkasındayım' dedim. Merhum Ecevit maalesef baskılara dayanamadı 15 gün içinde 4 kez özür dilemek zorunda kaldı. Artık özür dileyen değil, özür dileten bir Türkiye var. Zalime karşı çıktığımız için mazlumun yanında durduğumuz için İsrail medyasından çok içerdeki işbirlikçiler eleştiriyor. Pensilvanya medyası İsrail zulmüne destek veriyor. Beyefendiler taziye diliyor, ama İsrail'e bir laf diyemiyor çünkü efendisi. CHP ve MHP'nin ortak adayı İsrail'e söz söylemek yerini bizi eleştiriyor."
 
EKMEL BEY'İN NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nu da ismini vererek eleştiren Erdoğan şöyle konuştu: "Ekmel biz senin ne olduğunu çok iyi biliriz. 8 yıl görev yaptın ama 8 yıllık görevinde adeta bir monşer örneği sergiledin. Ve hiçbir zaman yürekli bir çıkışı olmamıştır, olamaz. Gazze, Filistin, Hamas, El fetih bizi iyi bilir. Bizim onlarla olan muhabbetimizi Ekmel Bey'in ne gücü ne de düşünce dünyası yeter. Gazze'ye gittim diyor. Müsaade et de İİT Genel Sekreterisin. Oraya gitmen senin şahsiyetinden değil uluslararası hukukun sana sağladığından kaynaklanıyor. Ben de Dışişleri bakanımı, oğlumu gönderdim. Her zaman Gazze'nin yanında olduk. Bakın bir yalan daha. Bunlar yalancı ya. Türkiye İsrail'e jet yakıtı veriyor dediler. Tamamen yalan tamamen iftira. Bu yalanı İsrail'in Gazze katliamını perdelemek için yaptılar. İsrail yakıtı gelir buradan yakıtını alır bu onların en doğal hakkı. Bizim uçaklarımız da oraya gittiğinde yakıt alır. Ama jet yakıtı bizim ihraç kalemlerimiz arasında değil. Kürecik'teki radar NATO'nundur. Ve bizim savunmamıza yönelik 4 tane üs kurulmuştur. Bunu İsrail'e bir katkısı olmadığı gibi İsrail'in buna ihtiyacı yok çünkü daha gelişmiş olan sistemler onlarda var. Biz ona bir emanet verdik o da emanete ihanet etti. Şimdi çıkmış nankörlük yapıyorsun. Türkiye Gazze için bir şey yapmadı diyorsun. Gözüne dizine dursun. Bunlar kibir abidesi. Ne Gazze'ye ne Filistin'e hiçbir desteği olmamıştır. Bunlar kibirle hep havaya bakar. Gazze'de Filistin'de en çok yatırım yapan ülke Türkiye. Türkiye Gazze'de yok diyor. Gözüne dizine dursun. TİKA şu anda orada. Ve talimat verdim yaralıları taşımaya başlayacağız. Ekmel Efendi senin ruhun muazzep olmaz, ama bizim ruhumuz muazzep olur."
 
TIR'LARIN ÖNÜNÜ KESEN PARALER YAPI
Adana'da MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına da değinen Başbakan Erdoğan, "TIR'ların önünü kim kesti parelel yapı. Bir Savcı MİT'in TIR'ının önünü kesemez onu arayamaz. Parelel yapının birçok uzantılarıyla bunu yaptılar, hesabını verecekler. Biz dünyanın her köşesindeki akrabalarımıza ulaşıyoruz. Bunlar ne yapıyor Pensilvanya İsrail'in arkasına takılıyor bizi engellemeye çalışıyor. Adana'daki ihanet izah edilemez. İstanbul operasyonu budur. Bakın neler çıkıyor. 'Delile ulaşmadan bu tür şeyler yapmak doğru değildir' diyorlar. Onların canı yanmıyor ki bizim canımız yanıyor onların sırtında yumurta küfesi yok. Benim diğer ülkelerin devlet başkanlarıyla yaptığım telefon konuşmalarını dinlediler. Bakan arkadaşların son derece önemli mahrem telefon konuşmalarını dinlediler. Türkiye Cumhuriyeti bunun hesabını soracak. Sanmayın mesele Gazze, Filistin meselesi. Aynı zamanda Türkiye'nin bağımsızlık meselesidir. Gezi'yi niye çıkarttılar, 17 ve 25 Aralık operasyonlarını niye yaptılar. Gazze için sesini çıkartan hükümet için yaptılar. Bu ülke İsrail'in diğer zalimlerin nöbetçi ülkesi olmayacak. 10 Ağustos çok önemli. Yeni Türkiye diyeceksiniz, tam bağımsız Türkiye diyeceksiniz. Bu ülkenin gücüne tarihe, medeniyetine inanmış herkesten destek bekliyorum. Büyük ekonomi için çözüm süreci için Adana'dan destek bekliyorum. Bakın 1,5 yıl oldu şehit cenazeleri geliyor mu? Bakın şimdi yeni bir yasal düzenleme yaptık. Çok daha iyi olacak."
 
İFTARA KATILDI
Başbakan Erdoğan, mitingden sonra Ak Parti tarafından 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler