"Erdoğan'dan erkeklik öğren"

İsrail'in pazartesi günü Gazze yardım konvoyuna düzenlediği saldırının ardından Kudüs'te bugün Cuma namazı sonrası çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir grup Filistinli ellerinde Türk bayrağı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye destek gösteri

"Erdoğan'dan erkeklik öğren"

İsrail'in pazartesi günü Gazze yardım konvoyuna düzenlediği saldırının ardından Kudüs'te bugün Cuma namazı sonrası çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir grup Filistinli ellerinde Türk bayrağı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye destek gösterisi yaptı. Göstericiler "liderimiz Erdoğan" sloganı attı.

Kudüs Eski Kentinde Cuma namazından sonra muhtemel çatışmalara karşı geniş önlem alan İsrail polisi, saat 11.00 sularında Eski Kent çevresini tamamen barikatlarla donattı. İsrail kimliğine sahip olsalar bile 45 yaş altındaki Filistinlilerin kente ve camiye girmesine izin verilmedi. Camiye girişlerde kadınlar için herhangi bir kısıtlama uygulanmadı. Camiye girişler için Aslanlı Kapı civarındaki 3 giriş noktası açık tutuldu.

Camiye giremeyen Filistinliler Şam Kapısı önünde ve Aslanlı Kapının yanındaki mezarlıkta Cuma namazını kıldılar. Namazdan sonra çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 100-150 kişilik bir grup, Hutta Kapısından ellerinde Türk bayrağı ile yürüyüşe geçti. "Liderimiz Erdoğan" diye bağıran grup, "(Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü)Mübarek, Erdoğan'dan erkeklik öğren" diye slogan attı.

İsrail polisi ellerinde Kuranıkerim ile yürüyen kadınlara müdahale etmedi. Grup Eski Kent sokaklarında Türk bayrağı ile sloganlar atarak yürüdükten sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem