Erdoğan'dan 03.00'te açıklama

Atatürk Havalimanı'nda ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan binlerce kişi Başbakan Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı. Sevinç gösterilerinde bulunan kalabalık, "Davos Fatihi", "Türkiye seninle gurur duyuyor" ve "Katil İsrail" sloganları attı. İstanbul

Erdoğan'dan 03.00'te açıklama

Atatürk Havalimanı'nda ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan binlerce kişi Başbakan Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı. Sevinç gösterilerinde bulunan kalabalık, "Davos Fatihi", "Türkiye seninle gurur duyuyor" ve "Katil İsrail" sloganları attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, karşılamaya katılacak kişiler için metro, otobüs ve metrobüs seferlerini sabaha kadar uzattı.

AKP İstanbul İl Başkanlığı, Başbakan Erdoğan'ın Davos'tan ayrılmasının ardından tüm ilçe başkanlıklarına çağrı yaparak, Atatürk Havalimanı'nda karşılama töreni düzenleneceğini, mümkün olduğu kadar katılım sağlanması gerektiğini bildirdi. İlçe teşkilatları da cep telefonu mesajlarıyla partililere ulaştı. Saat 23.00'ten itibaren ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıyan gruplar Atatürk Havalimanı'na gelmeye başladı. Kalabalık her geçen süre daha da arttı. Başbakan'ı karşılamaya gelen gruplar nedeniyle, havalimanı çevresindeki güvenlik önlemleri arttırıldı. Coşkulu şekilde Başbakan'ı karşılayan kalabalık, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları attı.

ERDOĞAN PARTİLİLERE SESLENDİ

Davos yolculuğu dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önünde kendisini karşılamak için toplanan partililere, “Gece gündüz demeden, aşkla, heyecanla sizi buraya toplayan, bu asil toplumun asil değerleridir. Bu sizin duruşunuz, sessiz çoğunluğun sesi, kimsesizlerin kimi haline getirmiştir” diye seslenen Recep Tayyip Erdoğan, bu sesin, tüm dünya dostluklarının, insan haklarının, adaletin ve daha iyi bir dünya düzeninin sesi olduğunu söyledi.

Erdoğan, bu sesin güçlünün değil, haklının sesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Sizler bu gece burada bu sessiz, bu vakur duruşunuzla şunu söylüyorsunuz. 'Biz kapalı kapılar ardında başka, medyada başka, miting alanlarında başka konuşan siyasetçiler istemiyoruz. Biz, birtakım dış mihraklara yaranmak için kendi ülkesine, kendi ülkesinin başbakanına aklınca kumpas kuran monşer siyasetçiler de istemiyoruz. Biz, doğru bildiğini her yerde dosdoğru söyleyen siyasetçiler istiyoruz. Siz şu sessiz ve korkunç tavrınızla bize tam da bunu söylüyorsunuz. Ayrım gözetmeksizin el ele, gönül gönüle söylüyorsunuz. Türküyle, Kürdüyle, Müslümanı, Hıristiyanı, Musevisi, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisiyle, 72 milyon tek ses, tek bir can olarak söylüyorsunuz.”

“ÖZLEDİĞİMİZ BÜYÜK TÜRKİYE'YE DOĞRU KOŞUYORUZ”

Konuşması zaman zaman vatandaşların sloganlarıyla kesilen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, işte bu sesi, her yerde, her platformda söylemek için varız. Şu ana kadar biz birşey söyledik. Neydi o? Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz, Dik durduk ve dik durmaya da devam edeceğiz. Türk milletine yakışan budur. Türkiye'ye yakışan budur. Ayrım yapmaksızın, 72 milyon omuz omuza vereceğiz. Bizi bölmek, bizi ayırmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz. 'Acaba şöyle olursa filanca ne der, böyle olursa filanca ne der' değil. Acaba Türkiye olmazsa ne olur sorusunu birilerinin kendisine sorması lazım. Onun için daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz ama bölmek isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Gayret edeceğiz. Gerçekten bu milletin evlatları olarak o yeniden, özlediğimiz güçlü, büyük Türkiye'ye doğru koşuyoruz. Bunu bir an önce gerçekleştireceğiz. Özlediğimiz bu asil duruşa, gerçekten şahsım adına, bakan ve milletvekili arkadaşlarım adına çok çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmasının ardından Atatürk Havalimanı'ndan ayrılan Erdoğan, Üsküdar'daki evinin önünde bekleyen vatandaşlar tarafından da sevgi gösterisiyle karşılandı. Vatandaşlar, Başbakan'ın aracına karanfiller attılar.

Burada toplanan yaklaşık 300 kişiyle tek tek tokalaşan Erdoğan, burada da vatandaşlara hitaben kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler