Erdoğan'a cezaevi mektubu

Türkiye'de giydiği başörtüsü sebebiyle sıkıntı yaşayan ve üniversiteyi başını açarak tamamlayan Süveyde Aysun Sevgican, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Istanbul Belediye Başkanlığı sırasında okuduğu şiir sebebiyle cezaevinde yatarken kendisine yaşadığı s

Erdoğan'a cezaevi mektubu

Türkiye'de giydiği başörtüsü sebebiyle sıkıntı yaşayan ve üniversiteyi başını açarak tamamlayan Süveyde Aysun Sevgican, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Istanbul Belediye Başkanlığı sırasında okuduğu şiir sebebiyle cezaevinde yatarken kendisine yaşadığı sorunları anlattığı, manevi destek ve duygu dolu olan bir mektup yazmıştı. Sevgican, bugün Başbakan'ın kendi el yazısı ile gönderdiği mektubu göstererek Başbakan'a teşekkür etti.

 

 

Finlandiya'da başı örtülü şekilde öğretmenlik yapan Sevgican, mektubu Başbakan'a göstermeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "O dönemde bizim yaşadığımız sıkıntıları özetleyen bir mektup göndermiştim kendisine. Okulu bırakıp gitmekten ziyade devam etmem gerektiğini bana hissettirdi. Gelecekte bizi mutlaka ve mutlaka güzel günlerin beklediğini söyleyerek bize moral olmuştu. Ben de okula dönmeye karar vermiştim. Şu an burada eğitim kurumumuz var ve burada öğretmenlik yapıyorum, gerçekten de söylediklerini tek tek yaşıyoruz. Malum gündemde de başörtüsü sorunu var. O noktaya geldiğimizi görmek nasip oldu. Bu mektubu aldıktan sonra okulu bırakıp gitmenin çözüm olmadığını, ne olursa olsun yaşanabileceği ve zamanla çözülebileceği mesajını almıştım. Bu nedenle de başörtüsüz olarak okula devam etmiştim ve bugün bu sayede burada başörtüsü ile öğretmenlik yapıyorum. Burada böyle bir sıkıntımız yok, Türkiye dışında bir yerde böyle bir sıkıntı yok. İnşallah Türkiye de o günleri görecek. Bizzat buradaki dileklerin gerçekleştiğini söylemek için buradayım" diye konuştu.

 

 

Bugün gündemde olan türban konusuyla ilgili yıllar önce Başbakan'ın mektubunda ise şu sözler yazılı: "Duygu yüklü mektubunuza teşekkür ediyorum, sizler geleceğe yönelik umudumuzsunuz, mefahirimizsiniz. Biz umudun, inancın ve özgürlüğün ışığını ülkemizin her karış toprağında ve bütün insanlarımızın yüzünde görmek istiyoruz. Pınarhisar Cezaevi'nden dışarıya bu duygularla bakarken sizleri hasret, sevgiyle selamlıyorum. İmanın güneş yüzlü çocuklarıyla aydınlık yarınların Türkiye'sini birlikte kuracağız. Oku, Düşün, Uygula, Neticelendir."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler