Erdoğan: Yargısız infaz var!

Bir itirafçının iddialarını sayfalarına taşıyan Star Gazetesi'nin yayınının ardından emekli albay Kırca hayatına beylik tabancısı ile son vermişti. Bugün Brüksel'den dönen Erdoğan'a bu konu soruldu. Erdoğan ayağının tozuyla bu tür yayınları yapan medyayı

Erdoğan: Yargısız infaz var!

Bir itirafçının iddialarını sayfalarına taşıyan Star Gazetesi'nin yayınının ardından emekli albay Kırca hayatına beylik tabancısı ile son vermişti.

Bugün Brüksel'den dönen Erdoğan'a bu konu soruldu. Erdoğan ayağının tozuyla bu tür yayınları yapan medyayı eleştirdi. Yargısız infaz yapan medya grupları ve yazarlar olduğunu dile getiren Başbakan, “Bunu kimse yapmamalı Bu durumun hiçbir istisnası yoktur” şeklinde konuştu.

Bu tür yönelişler devam ederse adalet ve hukukun öneminin kalmayacağını dile getiren Erdoğan, YARSAV'ı da eleştirdi: “Savcıya baskı yapan hukukçuları da kınıyorum.”

Diğer soru “ABD'den öncelikli beklentiniz nedir”e ise şöyle yanıt verdi:

“Burada fazla detaya girmeye vaktimiz yok. Şunu ifade edeyim beklentiler çok yüksek aşırı derecede yüksek ve Sayın Obama'nın önünde küresel finans krizi var. Ortadoğu ortada. Ama ben sayın Obama'dan ne bekliyorsunuz diyorsanız, ben kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olmasını bekliyorum.

 Aday belirleme sürecinde, Diyarbakır ile ilgili bir tarih verebilir misiniz?

 Maalesef bu yoğun programlar bizim çalışmamızı aksat. Gerçi arkadaşlarım işi çözmüş vaziyetteler. Ama bende gözden geçirelim istedim. Buradan direk genel merkezimize gidip bu hafta sonuna kadar bitirmeye çalışacağız.

Diyarbakır adayınızı Diyarbakır'da mı açıklayacaksınız?

Herhangi bir şey yok. Gerekirse orada da açıklarız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem