Erdoğan: Vekilimizin abisini PKK'lılar öldürdü

Erdoğan'dan son dakika Suruç açıklaması

Erdoğan: Vekilimizin abisini PKK'lılar öldürdü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yenikapı'da sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şanlıufra Suruç’ta millevtekilimiz aynı zamanda milletvekili adayına ve yakınlarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim. Milletvekilimizin abisi de bu saldırıda PKK’lılar tarafından öldürüldü. Aynı şekilde kardeşleri de yaralı vaziyette, ağır olanlar var. İbrahim Halil Yıldız’ın seçim çalışmasına hazmedemeyen bunu kabullenmeyenler dün neyse bugün de aynıdır. Olayda milletvekilinin kardeşinin yanında karşı taraftan da 2 kişi öldü 9 yaralı var. Hayatını kaybeden milletvekilimizin kardeşine Allah'tan rahmet diliyorum. PKK ve HDP’nin Kürtlerin kanından beslenerek büyüme stratejisini vazgeçmediklerini gösterir. Bizim Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok bizim PKK ile sorunumuz var. Kürt kardeşlerimizin bu oyunu bozacaklarına inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

- Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyen ama  ellerinden de silahı bırakmayanlara derslerini verdik, veriyoruz, vereceğiz.

- İlk kıblemiz Kudüs'ü, kesinlikle tek gıdası kan, katliam ve  gözyaşı olan işgalci İsrail devletinin insafına asla bırakmayacağız.

- Türkiye'yi tekrar eski pısırık, korkak, sermaye ve güç  sahiplerinden emir alan yarı müstemleke konumuna geri döndürmeyi  hedefliyorlar.

- BM Genel Kurulu tarafından dün alınan kararı  Filistin meselesinde tarihi bir dönüm noktası olarak görüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem