Erdoğan ve Putin görüştü

Erdoğan-Putin görüşmesinde gündem Suriye'de güvenli bölge.

Erdoğan ve Putin görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için bugün Moskova'ya gittiler. Erdoğan-Putin görüşmesi az önce başladı. İki lider, başbaşa görüşmelerinden önce basına kısa bir açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi başladı. Moskova'da gerçekleştirilecek görüşme, iki liderin 2019'daki ilk görüşmesi olacak.

Erdoğan'dan ilk açıklamalar;

Turizm ve ticareteki gelişmeler olumlu yönde sürüyor. Bu vesileyle Kerç Boğazı'nda iki geminin çarpışmasında ölenlere rahmet diliyorum. O ölenlerin içinde Türkler de vardı. Bu konudaki hassasiyetinden dolayı Vladimir'e teşekkür ederim. 

Putin'den ilk açıklamalar;

Değerli dostum Erdoğan, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin bu noktaya gelmesi sizin katkılarınızla olmuştur. Erdoğan ile sık sık görüşmelerimizin sonucunu alıyoruz. Size başsağlığı diliyorum. Yetkililer ellerinden geleni yapmasına rağmen Kerç'te bir facia yaşandı, hayatını kaybedenler için başsağlığı diliyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem