Erdoğan ve Al Sani'den Kritik Telefon Görüşmesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri Al Sani, İsrail'in Gazze saldırılarını durdurma ve İslam dünyasının birlikte hareket etmesinin önemini vurguladı.

Erdoğan ve Al Sani'den Kritik Telefon Görüşmesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iki liderin gündeminde Türkiye ve Katar arasındaki ilişkiler, küresel ve bölgesel meseleler ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki insani durum yer aldı.

Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik "gaddarca saldırılarının" durdurulması ve "işlediği insanlık suçlarına" karşı İslam dünyasının birlikte hareket etmesinin önemi vurgulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki gerginliğin daha da yayılmaması için İsrail'in bir an önce dizginlenmesi ve sağduyulu bir yaklaşım sergilenmesinin hayati önem taşıdığını belirtti.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emir Al Sani, yaklaşan Ramazan Bayramı vesilesiyle birbirlerine iyi dileklerde bulundu. Her iki lider, bayramın barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Bu kritik görüşme, özellikle İsrail ve Gazze arasındaki mevcut gerilim ışığında, Türkiye ve Katar'ın bölgesel istikrar ve barış için ortak çabalarını sürdürme kararlılığını bir kez daha göstermiş oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem