Erdoğan İmdadına Yetişti

Küçük Şerzat, hem ailesine hem de sağlığına kavuşacak. Iraklı Kürt bir ailenin çocuğu olan 8 yaşındaki Şerzat, henüz anne karnındayken ABD uçaklarının hava bombardımanına tuttuğu kimya fabrikasının artıkları nedeniyle savaş mağduru oldu.Doğumundan sonra v

Erdoğan İmdadına Yetişti

Küçük Şerzat, hem ailesine hem de sağlığına kavuşacak. Iraklı Kürt bir ailenin çocuğu olan 8 yaşındaki Şerzat, henüz anne karnındayken ABD uçaklarının hava bombardımanına tuttuğu kimya fabrikasının artıkları nedeniyle savaş mağduru oldu.

Doğumundan sonra vücudunda yaralar çıkan Şerzat'ı babası Haydar Hüseyin tedavisi için Basra'dan Suriye'ye kadar birçok hastaneye götürdü. Varını yoğunu oğlu için sattı. Eşi ve diğer 5 çocuğunu Irak'ta bırakıp küçük Şerzat ile Türkiye'ye geldi.

Bir otele yerleşen minik Şerzat'a, ilk yardım elini bir vakıf uzattı. Küçük Şerzat'ı alıp özel bir hastaneye yatırarak tetkiklerini yaptıran vakıf yöneticilerine, önceki gün sürpriz bir telefon geldi.

Arayan kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dı. MYK toplantısını yarıda kesip Şerzat ile ilgili yetkililerden bilgi alan Başbakan, küçük çocuk için her türlü yardımı yapacağını ve ailesini de Türkiye'ye getirebileceklerini söyledi. Başbakan'ın telefonunun ardından, Şerzat'ın tedavisi için uygun bir hastaneye kaldırılmasına karar verildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem