Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, görüşmede Türkiye-Rusya ilişkilerinin güçlendirilmesine yönelik adımlar ele alındı.
İki liderin özellikle Kafkasya, Suriye ve Libya başta olmak üzere bölgesel meseleler üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunduğu aktarıldı. Ayrıca uluslararası alanda yaşanan son gelişmeler de görüşmenin gündem maddeleri arasında yer aldı.
“Tüm alanlarda iş birliği vurgusu”
Tarafların karşılıklı iş birliğini her alanda ilerletme konusundaki kararlılığını yinelediği kaydedildi.
Görüşmede ekonomik ilişkilerden güvenlik başlıklarına kadar geniş yelpazede değerlendirmeler yapıldı.
Kremlin’den açıklama
Rusya tarafından yapılan yazılı açıklamada ise ABD ve NATO’ya sunulan güvenlik garantisi tekliflerinin görüşmede gündeme geldiği belirtildi. Yine Kafkasya, Suriye ve Libya’daki durumun konuşulduğu ifade edildi.
Her iki liderin de karşılıklı çıkarlara dayalı ortaklığı daha da yoğunlaştırma niyetini ortaya koyduğu vurgulandı.
Kaynak:Ajanslar