Erdoğan, ile köşk sarı-lacivert oldu

Üç dönemdir Beşiktaşlı cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü, yeni dönemde Fenerbahçeli cumhurbaşkanını konuk edecek.  Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ten itibaren 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e kadar hiçbir cumhurb

Erdoğan, ile köşk sarı-lacivert oldu
Üç dönemdir Beşiktaşlı cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü, yeni dönemde Fenerbahçeli cumhurbaşkanını konuk edecek. 
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ten itibaren 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e kadar hiçbir cumhurbaşkanı, hangi futbol takımını tuttuğunu açık bir şekilde dile getirmedi. 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Fenerbahçe’yi tuttuğu bilinirken; 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyah-beyaz renklere ilgi duyduğunun öğrenilmesiyle son 3 dönemde Çankaya’nın rengi siyah-beyaz olarak tescillenmişti.
 
ÇANKAYA KÖŞKÜ YENİDEN SARI-LACİVERT
 
3 dönemdir Beşiktaşlı cumhurbaşkanlarını ağırlayan Çankaya Köşkü’nde futbol ilgisiyle bilinen ve koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 91 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk kez, yapılan bir seçimde halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak 21 yıl aradan sonra bu ambargoyu sona erdiren isim oldu.
 
Başbakan Erdoğan aynı zamanda, "Türkiye’deki kulüplere eşit mesafedeyim ama tabii ki Fenerbahçe’ye çocukluğumdan beri özel bir muhabbetim var" sözleriyle hatırlanıyor. Kasımpaşa’dan Çankaya’ya uzanan hayatına çok şey sığdıran Erdoğan’ın gençliği futbol ve siyasetle geçti. Siyasetle uğraştığı dönemde futboldan da kopmayan Erdoğan, 15 yaşındayken Camialtı Spor Kulübü’nde futbola başladı. Erdoğan daha sonra transfer olduğu İ.E.T.T ile 1976’da İstanbul şampiyonluk yaşadı. Bu sırada Fenerbahçe’den teklif gelse de babasının rızası olmadığı için profesyonel futbola geçemedi. Erdoğan, 12 Eylül Darbesi’yle futbol hayatını noktaladı.
 
Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, geçtiğimiz günlerde Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun açılışında yeşil sahalara dönen Başbakan Erdoğan’a, övgüler yağdırmış, "Başbakanımız siyasetteki formunu, futbolda da gösterdi. Futbolu çok iyi biliyor. Sayın Başbakanımıza 10 milyon Avro transfer teklifinde bulunuyorum. Bizim formamızla çok gol atar ve şampiyon oluruz" açıklamalarında bulunmuştu.
 
Trabzon'da şikebahçe diye anılan Fenerbahçe'nin en büyük taraftarlarından recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinde Trabzon % 71 katkı sağladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem