Erdoğan Doğan’a Ahlaksız dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da partisinin Güngören ilçe kongresine katıldı. Kongrede gündeme ilişkin konulara değinerek bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, hakkında yayınlanan haberlerdeki iddialar üzerine sert açıklamalarda bulundu. Başbakan

Erdoğan Doğan’a Ahlaksız dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da partisinin Güngören ilçe kongresine katıldı. Kongrede gündeme ilişkin konulara değinerek bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, hakkında yayınlanan haberlerdeki iddialar üzerine sert açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, "Tüm bunların arkasında ne var biliyor musunuz? İşte açıklıyorum. Hilton var, Hilton arazisi var. Hilton'da istedikleri tadilatı yapamaması var" şeklinde konuştu. Erdoğan, konuşmasının sonunda "Vurdukça, güçleniyoruz, onlar iftira attıkça güçleniyoruz" dedi.

"CHP İLE ORTAK ÇALIŞIYORLAR"

AK Parti hakkında karalama Doğan Grubu'nun CHP ile birlikte karalama kampanyası yürüttüğünü söyleyen Erdoğan, "Son zamanlarda AK Partiyi yaralayamayanlar, AK Parti'yi geriletemeyenler AK Parti üzerinde yalan yanlış iftira kampanyalarıyla bir şeyler yapmanın gayreti içerisine girdiler. Şu ana kadar bunu sessizlikle takip ettim, hala da sessizlikle takip ediyorum. Ama artık yetti! Bunu görüldüğü gibi bir medya grubu- Doğan Medya Grubu- yani açık söylüyorum Aydın Doğan Grubu üstlenmiş vaziyette. Cumhuriyet Halk Partisi ile beraber bu kampanyayı sürdürüyor. Ben bu kadar açık söyledikten sonra diyecek ki; 'Başbakan bene hedef gösterdi' veya 'Başbakan benim grubumu hedef gösterdi.' Sen AK Parti'yi hedef göstereceksin olacak, Başbakan partisine saldıran bu gazeteyi hedef gösterdiği zaman olmayacak. Bal gibi de olur. Kimse AK Parti'ye yolsuzluk çamurunu atamaz. Yolsuzluk çamurunu atanlar kendileri o çamurun içinde boğulurlar. Bugüne kadar atanlar da aynen bu şekilde boğulmuşlardır. Şu anda iki gündür Gaziantep ile uğraşıyor Doğan Grubu. Gaziantep'te yolsuzluklar varmış. Bizzat kendim inceledim. İncelemelerim neticesinde olayın hiç de kendi gazetelerinde anlatıldığı gibi olmadığını belgeleriyle belediye başkanımdan aldım." şeklinde konuştu.

"HER ŞEYİ MİLLETE DUYURACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan ile ilgili eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Bir taraftan bana iyi niyet elçileri göndereceksin, 'görüşelim, barışalım' diyeceksin, ondan sonra da her türlü iftiralarını gazetelerinde televizyonlarında şahsıma, aileme ve partime yapacaksın. Kusura bakma! Ondan sonra da 'Tayyip Erdoğan çok sinirli, asabi' diyeceksin. Bu kervan yola aynı kararlılıkla yürür. Açık ve net bir şekilde söylüyorum; AK Parti bundan önceki alışılmış siyasi partilerden değildir. Tayyip Erdoğan da o alışılmış Başbakanlardan biri değil. Onlar Aydın Doğan ile pazarlığa oturmuş olabilirler, ama Tayyip Erdoğan'ı bu pazarlığa oturtamadığın için bu çılgınlıkları yapıyorsun. Şu ana kadar olan bütün kampanyalarının arkasında yatan gerçek budur. Açık söylüyorum şimdi; Hilton'dur. Hilton Oteli'nde istediği plan tadilatlarını bana ve belediye başkanıma yaptıramadığı için bu adımları atmaktadır. Bizzat bana bunu teklif etmiştir, bizzat belediye başkanıma bunu teklif etmiştir. İstediğini alamadığı için de bu kampanyaları sürdürmektedir. Sadece bu değil, daha önce desteklediği gazeteleri hangi metod ile destekliyor? onları da duyacaksınız. Ve onda sonra o gazeteler ileride nasıl kendisine tetikçilik yapıyor? onları da duyacaksınız. Bundan sonra artık 'saygılı götürelim, gizli götürelim' yok. Her şeyi açık bir şekilde millete duyuracağız."

"İSPATLAMAZSANIZ..."

Erdoğan, Doğan Grubu'nun yayınladığı bu haberleri ispatlaması gerektiğini ifade ederken, "Buradan Aydın Doğan'a sesleniyorum. Eğer bu iddiaları ispat edememişsen senin ahlaki değerlerden nasibini almadığını biliriz" dedi. Erdoğan, Deniz Feneri Derneği davasına ilişkin kendisi ve AK Parti hakkında çıkan iddiaları da, "Başbakan Erdoğan Deniz Feneri'nden para mı almıştır? Eğer bunu ispat edemezseniz ahlaki değerler noktasında nasibini almamış birisisiniz. Tayyip Erdoğan ne böyle bir para almıştır, ne böyle bir paranın sahibiyle tanışmıştır. Asla! Tusunami alakalı Tayyip Erdoğan'ın eli akçeli paraya dokunmamıştır. Başbakanlığın hesabı vardır, Başbakanlığın hesabına paralarını yatırmak isteyenler paralarını yatırmışlardır. Ve oradan da Kızılay'a gitmiştir, Kızılay eliyle yardım Açe'ye ulaştırılmıştır." şeklinde cevapladı.

"BEN SENİN BİLDİĞİN BAŞBAKANLARDAN DEĞİLİM"

Başbakan Erdoğan, "Ben senin bildiğin başbakanlardan değilim. Eski başbakanlarla masaya oturup pazarlık yapmış olabilirsin. Ama ben o eski başbakanlardan değilim. Ben masaya oturmadım. Pazarlık masasına oturmadım" dedi. Deniz Feneri Derneği olayının son günlerde Doğan Medya Grubu'nun tüm yayınlarında gündeme getirilmesi ve adının da bu olaya karıştırılmasına sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Tüm bunların arkasında ne var biliyor musunuz? İşte açıklıyorum. Hilton var, Hilton arazisi var. Hilton'da istedikleri tadilatı yapamaması var" şeklinde konuştu. Erdoğan, konuşmasının sonunda "Vurdukça, güçleniyoruz, onlar iftira attıkça güçleniyoruz" dedi.

HİLTON OLAYI NEDİR?

Doğan Grubu, Şişli'de sahibi olduğu Hilton Oteli'nin SİT alanı olan arazisine rezidans yapmak için imar izni almak için yıllardır mücadele veriyor. İstanbul II. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 11 Nisan'da aldığı kararla, bölgeyi SİT alanı ilan etmiş, Hilton Otel Binası'nı da taşınmaz kültür varlığı olarak tescil etmişti. Bu kararla uzmanlar, hem otel binasına hem de araziye bir çivinin bile çakılamayacağını ifade ediyor.

ŞİŞLİ'DEN İZİN ALDI BÜYÜKŞEHİR'E TAKILDI

Doğan Grubu, 43 bin metrekare olan kapalı inşaat alanını 240 bin metrekareye çıkarmak için, 3 milyar dolarlık rezidans projesi hazırladı. Doğan'ın talebi, Şişli Belediye Meclisi'nce kabul edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğan'ın dosyasının ayrılmasını istedi ve bu değişikliğe izin vermedi.

HİLTON'U EMEKLİ SANDIĞI'NDAN ALDI

Doğan, Emekli Sandığı'na ait olan Hilton Oteli arazisini 2005 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca yapılan ihaleye katılarak 255 milyon dolara almıştı. Ardından da 63 dönümlük arsada 0.7 olan emsalin 2.7'ye çıkarılması için başvuruda bulunmuştu. Doğan ayrıca rezidans ve iş merkezi yapımına imkan veren ve otel-motel alanı olarak satılan Hilton Oteli arazisinin, 'turizm-konut-ticaret' alanına çevrilmesini talep etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem