Erdoğan'dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan'dan gündeme ilişkin önemli açıklamalar

Cumhurabaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme ilişkin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

* "Maalesef bugün dünyanın pek çok yerinde özellikle de bölgemizde vicdanları kanatan zulümler yaşanıyor."

* "İslam dünyasını DEAŞ, El Kaide, Boko Haram, Eş Şebab, FETÖ gibi terör örgütleri vasıtasıyla cendereye almaya çalışanların asıl hedefi, Müslümanların hayat damarlarını kurutmaktır."

* "(Kaşıkçı) Olayın işlendiği yer belli. Bize gönderilen yetkililere şunu sorduk. Bu 15 kişinin içinde fail var. Bu faili siz biliyorsunuz ve bu faili çıkarmakta da mahirsiniz. Verdikleri cevap, şu anda 18 kişiyi tutukladık daha sonra bunu 22'ye çıkardılar."

* "(Kaşıkçı) Suudi Arabistan Başkonsolosuğunda öldürülmesi bir kenara atılacak konu değildir aslında konu her yönüyle açık"

* "İslam dünyasını DEAŞ, El Kaide, Boko Haram, Eş Şebab, FETÖ gibi terör örgütleri vasıtasıyla cendereye almaya çalışanların asıl hedefi, Müslümanların hayat damarlarını kurutmaktır."

*  "(Kaşıkçı cinayeti) Ses kayıtlarından şunu da öğrenmiş olduk. Gelenlerin içinde Veliaht Prensin en yakınında olanlar aktif, rol üstlenicisi"

* "(Kaşıkçı) Olayın işlendiği yer belli. Bize gönderilen yetkililere şunu sorduk. Bu 15 kişinin içinde fail var. Bu faili siz biliyorsunuz ve bu faili çıkarmakta da mahirsiniz. Verdikleri cevap, şu anda 18 kişiyi tutukladık daha sonra bunu 22'ye çıkardılar."

*  "(Suudi Başsavcının İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmesi) Geldi, görüştüler ama ipe un serdi. En ufak bir bilgiyi, belgeyi İstanbul Başsavcıma vermedi ama İstanbul Başsavcım ona gerekli olan her türlü bilgiyi verdi"

* (Kaşıkçı cinayeti) İslam dünyasından bazı kesimler ve ülkeler, ne yazık ki hakkı ve hakikati adalet çerçevesi içerisinde söylemediler."

* "Fırat'ın doğusundaki bölgeleri de huzura ve güvene kavuşturmakta kararlıyız."

* "Hak yerini bulacak, işte dün Amerikan Senatosu'ndaki gelişmeleri duydunuz ve daha gelişerek devam edecek. Neden, zira biz Amerikalılara, istihbarat örgütüne, yetkililerine bütün bilgileri verdik. İngilizler istedi, onlara da verdik. Almanlar istedi, onlara da verdik. Suudi Arabistan'a verdik, Fransızlara verdik. Dedik ki kim isterse hepsine bunu vermeye hazırız. Neden, adalet mülkün esasıdır. Adalet yerini bulsun diye verdik."

* "Tel Rıfat'tan Afrin'deki askerlerimize yönelik kalleş saldırı, aldığımız kararın ne kadar isabetli olduğunu göstermiştir."

* "(Kaşıkcı cinayeti) Bu işin sıçrayacağı yer neresi olduğu ortaya çıkıyor. İşte BM'de. ABD'nin daimi temsilcisi Nikki Haley, açıklama yaptı. Açıkça isim verdi. Bu da bir şey gösteriyor. Bütün çıplaklığıyla artık iş ortaya çıkıyor."

* "Cambaza bak cambaza' oyunu haline getirdikleri Münbiç hikayesiyle bizim dikkatimizi dağıtmaya, kararlılığımızı bozmaya çalışıyorlar."

* "Suriye'de attığımız adımlarla sadece kendi ülkemizin güvenliğini sağlamakla kalmıyoruz. Ümmetin ve tüm insanlığın izzetini de koruyoruz."

*  "Türkiye, Fırat'ın doğusundaki terör bataklığına müdahale konusunda yeteri kadar zaman kaybetmiştir. Bundan sonra tek bir günlük gecikmeye dahi tahammülümüz yoktur."

*  "Ülkemizin demokrasisine de hukuk devleti niteliğine de hak ve özgürlükleri konusundaki samimiyetine de kimsenin söyleyecek bir sözü olamaz"

* "Haksız yere bir cana kıymanın, inancımızdaki yeri ortadayken, üstelik de gerçekten insanlık dışı bir yöntemle işlenen bu cinayetin (Kaşıkçı Cinayeti) takibini neredeyse şu anda tek başımıza yapıyoruz."

* "Sürekli sınırlarımıza tehdit oluşturan Sincar'da ve Mahmur'un etekleri Karacak'ta operasyonumuzu yaptık, bunun gerisi gelecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem