Erdoğan, Baykal’a dava açacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugün Kayseri'de düzenlediği mitingdeki konuşmasında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün Sinop'ta “İktidar olmuşsun ama adam olamamışsın. Bu uslup külhanbeyi, maganda uslubu” sözlerine yanıt verdi. Olayı yargıy

Erdoğan, Baykal’a dava açacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin bugün Kayseri'de düzenlediği mitingdeki konuşmasında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün Sinop'ta “İktidar olmuşsun ama adam olamamışsın. Bu uslup külhanbeyi, maganda uslubu” sözlerine yanıt verdi.

Olayı yargıya götüreceğini söyleyen Erdoğan, “Biz adam gibi dururuz, adam. Sayın Baykal dün Sinop'da şahsımla ilgili bazı ifadeler kullanmış. Sayın Baykal beni bu makama sen getirmedin, milletim getirdi. Senin bu milletle aran yok ki. Sana çok iyi cevap veririm ama siyaseti bıraktıktan sonra. Bu makamda değil. Milletime haksızlık yapan bu davranış ve sözleri de hukuka götüreceğim” dedi. Konuşmasında yine medyaya yüklenen Erdoğan, “Şimdi istediklerini alamıyorlar. Sadece hak ettiklerini alıyorlar. Bundan dolayı da saldırıyorlar” diye konuştu.

AKP mitinginde konuşmak için Ankara'dan 'Ana' uçağıyla Kayseri'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Sağık Bakanı Recep Akdağ'ı, Erkilet Havalanı'nda Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Özhaseki ve diğer yetkililer karşıladı. Başbakan Erdoğan, sıkı güvenlik önlemleri arasında havalanından mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na geldi.
Erdoğan, alandaki yaklaşık 25 bin kişinin 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları arasında zıktığı kürsüde, Kayseri'deki değişimi ve gelişimi gördükçe mutlu olduğunu, Kayseri'nin Türkiye'nin örnek kentlerinden biri ve Türk ekonomisinin Anadolu'daki öncüsü olduğunu söyledi. Erdoğan, “Kayseri bizim gözbebeğimizdir” dedi.

'SÖZLERİNİ HUKUKA GÖTÜRECEĞİM'

Meydandaki kalabalığa 'Sen Türkiye'sin', 'Sen Kayseri'sin' diyerek hareketlendiren Erdoğan, “Biz milletimizin hizmetkarı olmak için yola çıktık. Bu ülke için ufku heyacanı olmayanla bizim işimiz olmaz dedik. Bu ülkenin onurunu korumak için, büyüklüğüne yakışır tavrı sergilemek için dimdik durur, bu ülkenin menfatlerine asla halel getirmeyiz dedik” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın dün Sinop'ta kendisiyle ilgili sözlerine yanıt veren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz adam gibi dururuz adam. Sayın Baykal dün Sinop'ta bazı ifadeler kullanmış. Şahmsımla ilgili bazı ifadeler kullanmış. Sayın Baykal beni bu makama sen getirmedin, milletim getirdi, milletim. Fakat senin bu milletle aran yok ki. Sen bu millete televizyondan bakıyorsun. Millet buradan görülür, televizyondan görünmez. Benim aldığım terbiye, benim aldığım edep dersi sana cevap vermeye müsade etmez. Yoksa sana çok iyi cevabı veririm ama siyaseti bıraktıktan sonra. Bu makamda değil. Milletime haksızlık yapan bu davranış ve sözleri de hukuka götüreceğim. Bundan kuşkun olmasın. Milletimizin karşısına anlımız ak başımız dik çıktık. Hamdolsun, yüzünüzü kara çıkartmadık.

Emanetinize hıyanet etmedik. Sözlerimizin ardında durup, başınızı eğdirmedik. Aldatan ve aldanan olmadık. Bundan sonra da olmayacağız.”
Başbakan Erdoğan, ekonomiye ve yaşanan küresel mali krize de değindi, kendilerinden önceki iktidarları eleştirdi. “Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin geliri neydi?” diye sorun Erdoğan, ardından şunları söyledi:
“Medya bunu da dürüst yazsın. 2008 yılı sonu itibarıyla 750 milyar dolar. Yani 6 senede bunun üzerine 520 milyar dolar ilave ettik. 79 senede 230 milyar dolardan gelirimiz nereye geldi? Nereden nereye? Sayın Baykal kalkıp bana işsizlik dersi veriyor. Sen önce bunları öğren, bunları. Cansuyu diye kobilere 1 milyar dolar destek verdik. Yeter ki işveren işçisini dısarıya bırakmasın.”

BAHÇELİ'YE DE YÜKLENDİ

AKP'nin iktkidara geldiğinde enflasyonun yüzde 30 olduğunu, şimdi ise yüzde 9.5'e indiğini kaydeden Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik de şunları söyledi:
“MHP de durmadan konuşuyor. Sayın Bahçeli, bu rakamlar senin döneminin rakamları. Benim milletim bunlara imkan verdi, devleti yönetemediler. Bunlar devlet, hükümet yönetemezler. Şimdi çıkmış 'IMF'ye karşıyım.' İnsaf. Yalan yanlış beyanlarda bulunup halkımı aldatacaklarını sanıyorlar. Bunlar kendilerine yanlış kılavuz seçiyorlar. Türkiye şantiyeye dönüştü. Türkiye görmediği yatırımlarla başbaşa. Aslında bu mitingi statta yapmayı düsünüyorduk. Ufak tefek eksiklikler var. 'Fenerbahçe maçıyla açacağız' dediler, 'Biz de hayırlı olsun' dedik. Devlet ve belediyle işbirlğiyle her yere yatırımlar yaptık.
Sayın Bahçeli gelsin buraya da gösterelim. Belki faydası olur. Bunların dikili ağaçları var mı ülkede? 3.5 yıl iktidarda kaldınız ne yaptınız? Kaç üniversite açtınız, kaç hastane ve okul tamamladınız? Adalet saraylarında, emniyette, tarımda ne yaptınız? Bunlara bir sorun. Verecek cevapları yok. İşte bu siyaset anlaşıyla gönüller kazandık. Halkımızın aşını, ekmeğini kazandırdık. Güveni, barışı temin ettik. Şimdi, daha büyük hedef ve rüyalarımız var. Biz, şu terbiyeyle büyüdük; Zalimlerin karşısında mazlumların yanında olacağız. Daha lise çağlarında bizi yetiştiren hocalarımız o terbiyeyi verdi. 'Hep zalimin ve zulmün karşışında olacaksınız.' Biz bununla büyüdük.”

YİNE MEDYAYA ELEŞTİRİ

Erdoğan, yine medyaya ve Baykal'ı hedef aldığı konuşmasında, ülkenin istikrarını istemeyenler olduğunu ileri sürdü, “29 Mart daha iyi olacak. Yarın bundan daha aydınlık olacak” dedi.

Türkiye'nin istikrarını bozmak isteyenlere prim vermediklerini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yolsuzluğa izin vermedik. Hortumlarını kestik. Birileri feryada basladı. Çünkü alışmışlardı. Onlara daime el pençe divan duranlar var. Şimdi istediklerini alamıyorlar. Sadece hak ettiklerini alıyorlar. Bundan dolayı da saldırıyorlar. İşte bugün bu adımları attığımız için rahatsız olan çevreler var. Sayın Baykal da onların avukatlığını yapıyor. Bunu bastırmak için eline dosya almış. Kırtasiyecilerde çok o dosyalardan. Onun da gerçeği çıkacak ortaya. İspat gerekir, ispat. Türkiye hukuk devleti. Git yargıya, dürüst ol, dürüst. Git dosyayı adalate teslim et. Onlar takip eder. Sen partinin kasasını yönetemiyorsun. Ülkeyi nasıl yöneteceksin? Bu iş öyle kolay değil. Benim milletim uyanıktır. Kimin ne söylediğini iyi biliyor. Bahçeli kendi dönemlerinde kapanan bankaları dile getirmiyor. Kriz Amerika'dan geldi bize. Bizim dönemimizde bir tek banka fona devredilmedi. Şimdi bundan rahatsız oluyorlar.”

Miting konuşmasını Mehmet Akif Ersoy'dan şiir okuyarak tamamlayan Erdoğan mitingten sonra Kadir Has Stadı'nın karşısındaki Atatürk Spor Sitesi'nin içinde bulunan, tribünlü çim saha, olimpik yüzme havuzu ve atletizm pistinin yer aldığı spor kompleksinin açılışını yaptı.
Erdoğan, daha sonra 70 milyon TL'ye mal olan 33 bin kişilik Kadir Has Stadı'nı gezdi. Bu sırada stadın skorboarduna 'One Minute' yazıldı.

Kent merekezinde sıkı güvenlik önlemi

Başbakan Erdoğan kente gelmeden önce gececeği Osman Kavuncu ve İstasyon Caddesi'ndeki güzergahta otomobillerin park edilmesi, günün erken saatlerinden itibaren yasaklandı. Mitingin düzenleneceği Cumhuriyet Meydanı'nda dün geceden itibaren polis tarafından titiz bir arama yapıldı.

Türk bayrağı, Atatürk ve Erdoğan'ın posterleri ve pankartlar, meydana ve kale duvarlarına asıldı. Tören alanına kurulan TIR'ın sağında kalan Atatürk heykelinin önüne de canlı yayın araçları geldi.

Alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin 'Kentimeze hoşgeldin' yazılı pankartı dışında başka pankart açılmasına müsade edilmedi.

Bu arada cep telefonlarına da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingiyle ilgili mesaj atıldı. Mesajda, önce mitingin cumartesi günü yapılacağı yazıldı. Sonra bu hata düzeltildi. Başbakan'ın mitingiyle ilgili cep telefonuna mesaj gelince oldukça şaşıran CHP Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, “Genel Başkanımız Deniz Baykal gelirken havalanı çıkışında bize karşılama yaptırmayanlar, Recep Tayyip Erdoğan için kentin her yerini pankart, flama ve afişlerle doldurdular. Bu haksızlık. Pazartesi günü İl ve Yüksek Seçim Kurullarına başvuracağız” dedi.

AKP Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat ise “Biz tüm vatandaşlara ve parti il başkanlarına da mesaj atıyoruz. Bunda bir yanlışlık yok. Bazı siyasi partilerden de bu tür mesajlar bana da geliyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem