Erdoğan barış turuna çıkıyor

BaşbakanTayyip Erdoğan, dört ülkeyi kapsayan Ortadoğu turuna çıkıyor. Erdoğan, yarın ve perşembe günü Suriye ile başlayacak olan gezisinde Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır'ı ziyaret edecek. Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Başbakan'ın konuya pozitif katkı sağlay

Erdoğan barış turuna çıkıyor


BaşbakanTayyip Erdoğan, dört ülkeyi kapsayan Ortadoğu turuna çıkıyor. Erdoğan, yarın ve perşembe günü Suriye ile başlayacak olan gezisinde Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır'ı ziyaret edecek. Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Başbakan'ın konuya pozitif katkı sağlayabilecek her kesimle görüşeceğini söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yılbaşı akşamından itibaren dört ülkeyi kapsayan bir Ortadoğu turuna çıkacağı açıklandı. Erdoğan, yarın Suriye ile başlayacak olan gezisinde Ürdün, Suudi Arabistan ve Mısır'ı ziyaret edecek. Erdoğan'ın temasları hakkında Bakanlar Kurulu sonrası bilgi veren Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, "Bölgedeki huzur ve barışın sağlanması hem bölge ülkelerinin hem de tüm insanlığın yararınadır. Ancak son gelişmeler maalesef bu yöndeki çabalara da gölge düşürmüş ve sekteye uğratmıştır. Orantısız güç kullanımı barış sürecini sekteye uğratmıştır." dedi.

Türkiye'nin bu konuda ne yapabileceğinin Bakanlar Kurulu toplantısında görüşüldüğünü anlatan Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın sadece dört ülke ile değil konuya pozitif katkı sağlayabilecek her kesimle görüşeceğini söylerken, Türkiye'nin çabasını 'birlikte ne yapılabilir arayışı' olarak açıkladı. Çiçek, "İsrail'le ilişkileri gözden geçirme gündemde mi? Savunma projeleri askıya alınacak mı?" şeklindeki bir başka soruya ise, "Konuları birbirine karıştırmamak lazım. Türkiye insanî ve barış çabalarını sürdürür. Elinden geleni yapar. Ortadoğu'da da, Kafkaslar'da da, Balkanlar'da da barış için katkı vermeye devam ediyor. Afganistan dahil TSK da yurtdışında birçok yerde görev yapıyor. Öbür konu Türkiye'nin menfaatleriyle alakalı bir konudur. Bu konuları birbirine karıştırmamak lazım." sözleriyle cevap verdi. Çiçek, Sağlık Bakanlığı'nın Gazze'deki yaralıların getirilmesi girişimlerine ilişkin ise 'henüz bir cevap alınamadığını' iletti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler