Erbakan'ın son isteği neydi?

Hayatını kaybeden SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ölümünden sonra kendisi için resmi tören yapılmaması konusunda ailesine vasiyet ettiği belirtildi.Erbakan’ın hayatını kaybettiği Güven Hastanesi’ne partili ve çeşitli partilerden siyasilerin ziyaretler

Erbakan'ın son isteği neydi?

Hayatını kaybeden SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ölümünden sonra kendisi için resmi tören yapılmaması konusunda ailesine vasiyet ettiği belirtildi.

Erbakan’ın hayatını kaybettiği Güven Hastanesi’ne partili ve çeşitli partilerden siyasilerin ziyaretleri sürüyor.SP Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan Asiltürk yaptığı açıklamada; ailesiyle yapılan görüşmelerde Ankara’da resmi bir tören yapılmayacağını bildirdi.Gazetecilerin, "Erbakan’ın vasiyeti miydi" şeklindeki sorusuna Asiltürk, kendi vasiyeti olduğunu ve sade bir tören istediğini söyledi.

 

Öte yandan Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, Güven Hastanesi'ne gelerek vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yakınlarına başsağlığı diledi. Hastane önünde bir açıklama yapan Şener, "Necmettin Erbakan ile sık sık görüşüyorduk. En son görüştüğümüzde ittifak konularını görüştük. Siyasi hayatı boyunca saygıda kusur etmedik. Son arzusu ne ise yerine getireceğiz"dedi

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın vefatının ardından parti genel merkezi ziyaretçi akınına uğradı. Genel Merkez’in yanında bulunan Hamidiye Camii’de Erbakan için sürekli dualar okunuken, parti girişinde de lokum dağıtıldı.

 

SP Genel Merkezi’nde taziyeleri Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcıları Oğuzhan Asiltürk ve Recai Kutan kabul ediyor.

 

Şu ana kadar; 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ASO Başkanı Nurettin Özdemir taziyelerini sunmak üzere gelen isimler arasında yer aldı.  Genel Merkez’e çok sayıda partili ve vatandaşlar da geldi.

 

 

CENAZE TÖRENİ 1 MART SALI GÜNÜ İSTANBUL'DA

 

Bir süredir tedavi gördüğü Güven Hastanesi Erbakan'ın saat 11:40'ta hayatını kaybettiğini açıkladı. Refah Partisi ile 1995 seçimlerinde sandıktan birinci çıkan Erbakan, Doğru Yol Partisi ile kurdukları koalisyon hükümeti ile Başbakanlık koltuğuna oturmuştu.Son kurultayda Saadet Partisi Genel Başkanlığına seçilen Erbakan 85 yaşındaydı.

 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, sol ayak damarlarındaki iltihaplanma nedeniyle uzun zamandan beri özel Güven Hastanesinde tedavi gören Milli Görüş lideri 54. Hükümet Başbakanı ve Saadet Partisi Genel Başkanı Erbakan, öğle saatlerinde yaşamını yitirdi.Erbakan’ın cenazesi 1 Mart 2011 Salı günü İstanbul Fatih Camiinde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul Merkez Efendi’deki aile kabristanlığına defnedilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem