Engelsiz Trabzon İçin El Ele Verdiler

Engelsiz Trabzon için bir araya gelerek projelerini anlattılar.

Engelsiz Trabzon İçin El Ele Verdiler

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Koordinesinde; Engellilere hizmet veren kamu idareleri, engelli dernekleri ve vatandaşlar huzurunda bir masada toplanarak engellilere yönelik sundukları hizmetleri değerlendirip, projelerini paylaştı.

Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş’un da katıldığı program öncesi Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide Engelli bireylerin ürünleri oldukça ilgi gördü. 

İşaret dili tercümanının program boyunca sahnede yer alıp istiklal marşını ve konuşmaları duyma engelliler için çevirmesi takdir topladı.

Programın birinci bölümünde; Ortahisar Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İşkur, Müftülük, Milli Eğitim Müdürlüğü Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcilerin sırayla yaptıkları sunumda kurumların verdiği hizmetler ile planladıkları faaliyetler detaylıca anlatıldı. İkinci bölümde ise; soru cevap ve istek-talepler dile getirildi. 

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt program sonrası basına yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, bu haftada hayatın getirdiği engellere ek olarak sosyal yaşamda da pek çok zorlayıcı davranışlara maruz kalan engelli bireylerin, sorun ve taleplerini gündeme getirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla engellilere hizmet sunan kamu idareleri ile engelli vatandaşları aynı platformda buluşturup, gerekirse çuvaldızı kendimize batıralım istedik. Program akışında faaliyetler anlatıldı, vatandaşlar sorularını sordu, cevaplar verildi ve talepler toplandı. Yaklaşık 2 saat süren programda maksadın hasıl olduğunu düşünmekteyiz. Bu vesile ile engelli kardeşlerimin haftalarını en içten duygularımla kutlar daha engelsiz bir Trabzon için el ele veren tüm katılımcılara şükranlarımı sunarım.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler