Emniyet'ten çok kritik talimat

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, çocukların her türlü korku ve endişeden uzak eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri için okul ve çevresinde alınacak güvenlik önlemleri sıralandı. Milli Eğitim Bakanlığı da okul yöne

Emniyet'ten çok kritik talimat

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, çocukların her türlü korku ve endişeden uzak eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri için okul ve çevresinde alınacak güvenlik önlemleri sıralandı. Milli Eğitim Bakanlığı da okul yönetimlerinden okulların çevresinin kameralar ile izlenmesi, okul çevrelerinin yeterince aydınlatılması, okul girişlerine turnike sisteminin kurulması gibi önlemlerin alınmasını istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiği yazıda, geleceğimizin teminatı çocukların gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlamaları ve topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerinin, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez ilkelerinden olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Çocuklarımızın her türlü korku ve endişeden uzak eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri ise büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda ülkemiz genelinde eğitim ve öğretimin güven içerisinde sürdürülmesini sağlamak amacıyla okul güvenliği ile ilgili uygulamaların ekte belirtilen tedbirler doğrultusunda yürütülmesi planlanmaktadır." 

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Emniyet Genel Müdürlüğünden gönderilen yazının ekinde 'Eğitim kurumlarında alınması gereken güvenlik önlemleri', 'Özel güvenlik görevlisinin eğitim kurumlarındaki görev ve yetkileri' ve 'Eğitim kurumlarında özel güvenlik görevlisi ve genel kolluk ilişkisi' başlıkları altında alınacak önlemler şöyle sıralandı:

-Okul çevresinde ve okulların açık alanlarında okul yönetiminin imkanları ölçüsünde kameralı izleme sistemlerinin faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yapılarak izleme noktaları oluşturulmalıdır. 

-İkinci öğretim veya akşam saatlerinde ders yapılan okullarda çevre güvenliğinin artırılması amacıyla okul çevresinde yeterince aydınlatmanın sağlanması gerekmektedir. 

-Okul giriş çıkış noktalarının sayısı, mümkün olduğunca az tutulmalıdır. 

-Okul yönetiminin imkanları doğrultusunda delici veya kesici aletlerin içeriye girişini engellemek amacıyla ziyaretçi kartı, metal dedektörü, gibi sistem ve cihazların temin edilmesi gerekmektedir. 

-Okulların ve açık alanların güvenlik zaafiyetini en aza indirgemek amacıyla etrafının duvar ile çevrili olması sağlanmalıdır. 

-Okul bahçesindeki otoparklar kapatılmalı veya okulun eğitime ve öğretime kapalı olduğu dönemlerde hizmete sunulmalıdır. 

-Okul idarelerinde çocukların suça sürüklenmesinin önlenmesi ve güvenlik amaçlı olarak talep edilen konularda güvenlik personelince veli toplantılarında bilgilendirme yapılmalıdır. 

-Kimlik bildirme kanunu kapsamında okul servis araçlarını plaka bilgileri, servis şoförleri, muavin, rehber ve okul içerisinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin kimlik bilgileri ile irtibat telefonları okul girişinde çalışan güvenlik görevlisine bildirilmelidir.

-Okulların imkanları dahilinde okul giriş ve çıkışlarında öğrencilerin tanımlanması için kartlı, turnike sistemi kurulabilir.

BAKANLIK DA OKULLARA YAZDI

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden okullara gönderilen yazıda, okul ve çevresinde alınacak güvenlik tedbirlerine ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğünün ilgili yazısının incelendiği ve yazı ekinde belirtilen tedbirlerinde uygulanmasının güvenlik bir eğitim ve öğretim ortamının oluşturulması bakımından uygun olacağı değerlendirildiği belirtilerek, bu kapsamda tedbirlerin alınması istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem