Emniyetten Cemaate Operasyon

İstanbul'un da içinde bulunduğu 13 ilde Emniyet güçleri 'Cemaate' yönelik olarak operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.Zaman gazetesinin İstanbul-Yenibosna'daki binasına da polis ekipleri girdi. Polisler

Emniyetten Cemaate Operasyon

İstanbul'un da içinde bulunduğu 13 ilde Emniyet güçleri 'Cemaate' yönelik olarak operasyon başlattı. Operasyon kapsamında 32 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

Zaman gazetesinin İstanbul-Yenibosna'daki binasına da polis ekipleri girdi. Polisler binada arama yaptı ancak gözaltına alınan olmadı. Samanyolu televizyonun dizilerinden Sungurlar ve Tek Türkiye'nin senaristleri, yönetmeni ve yapımcısı gözaltına alındı.

SAMANYOLU TELEVİZYONUN DİZİLERİ HEDEFTE

Samanyolu televizyonunda yayınlanan Sungurlar dizisinin yönetmeni Engin Koç Van'da gözaltına alınırken Sungurlar ve Tek Türkiye dizilerinin yapımcısı Salih Asan ise Eskişehir'de gözaltına alındı. Asan twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu.

Asan, Twitter hesabı üzerinden, "An itibarı ile gözaltına alınıyorum. Suçumuz milletimize ve devletimize hizmet ise biz bu suçu işledik arkadaş. Dua ricası ve selamla" ifadelerini kullandı. Koç ve Asan'ın sağlık kontrolünden geçirilmesinden sonra İstanbul'a götürülecekleri ifade edildi.

ZAMAN GAZETESİ'NDE ARAMA

Zaman Gazetesi'nin İstanbul-Yenibosna'daki binasına da çok sayıda polis ekibinin geldiği belirtildi. Bu sırada gazetenin önünde gruplar toplandı. Polis burada toplanan grupların protestoları arasında binaya girdi. Polisle bekleyen arasında kısa süre itişmeler yaşandı. Protestonun ardından polisler gazete binasına girdi. Kısa süre sonra polisler gazete binasından çıktı. Polislerin evrak eksikliği nedeniyle çıktığı öğrenildi.

"BEN NİYE GİDEYİM, GELİN ALIN"

Evinde de arama yapılan Zaman Gazetesi'nin binasında konuşan Ekrem Dumanlı, "Buraya bizi almaya gelen beyefendiler demokratik, fiziki müdahale etmeden mesleki dayanışma olmadan, yaplan tepkiye küsüp gidiyorlar. Ben de dedim, gelsinler. Kendisi gelsin diye bir şey söylemişler. Ben niye gideyim. Siz gözaltı kararı çıkarmışsınız. Gözaltına alınacak insan da sizi bekliyor. Giyinmiş kuşanmış bayram yerine gidiyor gibi bekliyorum. Niye küsüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

"MÜDÜRÜM LÜTFEN BENİ GELİN ALIN"

Dumanlı, "Buraya teşrif eden emniyet yetkilisinin adını sanını bilmiyorum ama, duyuyordur. Ben buradan hitap ediyorum: Sayın müdürüm lütfen gelin ve emanetinizi alın, bekliyorum." dedi.

"ÖZGÜR BASIN SUSMAYACAKTIR"

Hakkından gözaltı kararı olduğu söylenen Today's Zaman Genel Yayın Müdürü Bülent Keneş de, "Bu operasyon da Türkiye'de geriye kalmış bir avuç özgür ve işini yapmaya çalışan medyaya gerçekleşiyor. Ama şunu bilsinler ki özgür basın hiçbir zaman susmayacaktır. Haber kutsaldır, yorum hürdür. Bu kutsal vazifeyi Türkiye'de bir kısım meslektaşlarımız yerine getirecektir." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem