Emniyet'te 20 Bin Atama

Milletvekili genel seçimi nedeniyle haziran ayı ortalarında yapılan emniyet teşkilatındaki atamalar, seçimlerin yapılmasının ardından yürürlüğe girdi.Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 20 bin 548 polis memuru ve komiser sınıfı görevlinin atama

Emniyet'te 20 Bin Atama

Milletvekili genel seçimi nedeniyle haziran ayı ortalarında yapılan emniyet teşkilatındaki atamalar, seçimlerin yapılmasının ardından yürürlüğe girdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 20 bin 548 polis memuru ve komiser sınıfı görevlinin atamaları yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığından verilen bilgiye göre, teşkilatta görev yapan polis memuru ve komiser sınıfı görevlilerden 8 bin 793 personel batıdan doğuya tayin oldu. Teşkilatta görev yapan ve şark görevini tamamlayan 8 bin 200 personel de batıya atandı. Şark illeri arasında 155 personel görev yeri değiştirirken, batı illeri arasında da 3 bin 400 personelin iller arası ataması yapıldı.

Çeşitli illerde görev yapan 22 bin 362 personelin tayini de ihtiyaç nedeniyle il emniyet müdürlerinin talebi doğrultusunda ertelendi.

Emniyet yetkilileri, batıdan doğuya yapılan tayinlerde personelin yüzde 68.46'sının ilk üç tercihinden birine, yüzde 82.23'ünün ise beş tercihinden birine atandığını belirttiler.

Doğudan batıya atanan personelin ise yüzde 91.78'inin ilk üç tercihinden birine, yüzde 96.56'sının ise beş tercihinden birine yerleştirildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem