Emeklilere müjde! Yeni torba yasada zam yolda

Yeni torba yasa tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşüldükten sonra Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Emeklilere müjde! Yeni torba yasada zam yolda

TBMM’de ele alınması beklenen yeni bir torba yasa tasarısı, emekli maaşlarına ilişkin önemli düzenlemeler ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesini içeriyor. Meclis Başkanlığı'na henüz sunulmayan bu tasarının yakın bir zamanda gündeme gelmesi bekleniyor.

Özellikle AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın Meclis açıldıktan hemen sonra emekli maaşlarına yönelik düzenlemelerin yapılacağına dair açıklaması, torba yasa teklifinin hızlı bir şekilde Meclis'e sunulmasına işaret ediyor. Bu teklifin içeriğinde, emekli aylıklarına yapılacak olan zamlar ve Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi gibi konular bulunuyor.

Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi

Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi konusunda da gelişmeler yaşandı. AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi," TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Bu teklif doğrultusunda emeklilere, bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapılacak.

"Bu yıl sonuna doğru"

Emekli aylıklarına yapılacak zam oranları henüz bir netlik kazanmadı. Kademeli bir maaş artışın olabileceği söz konusu ve bu düzenlemeye göre enflasyona oranlı yüzdelik artışlar olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yapılacak zamla ilgili açıklamayı, kabine toplantısı sonrasında yapacağını belirtti. Ancak, "bu yıl sonuna doğru" ifadesini kullandı.Emekli aylıklarına yönelik refah zammının ocak ayından itibaren uygulanması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler