Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Gündem Yayın tarihi: 03 Kasım 2026 12:47

Emeklilere ek zam hazırlığı! Bakan Işıkhan tarih verdi

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren maaş düzenlemesi için yeni bir çalışma yürütülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına yönelik yeni düzenleme hazırlığı hakkında açıklamalarda bulundu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Işıkhan, emeklilerin ekonomik koşullarının farkında olduklarını belirterek refah seviyelerini yükseltmeye yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

2027 yılı ocak ayından itibaren uygulanması hedeflenen çalışmanın, mevcut yasal maaş artışlarına ilave iyileştirmeler içereceğini belirten Işıkhan, emeklilerin gelir durumlarının da değerlendirmeye alınacağını ifade etti.

EMEKLİ MAAŞLARINA YASAL ARTIŞLARA İLAVE İYİLEŞTİRME

Bakan Işıkhan, emeklilere yönelik hazırlıkla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Emeklilerimizin yaşadığı ekonomik koşulların farkındayız ve refah seviyelerini yükseltmeye yönelik çalışmalarımızı, kararlılıkla sürdürüyoruz.

Bu kapsamda, 2027 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olması hedeflenen, mevcut yasal artışlara ilave, iyileştirmeleri de içeren bir çalışma yapıyoruz.”

Bu açıklamayla birlikte emekli maaşlarında yalnızca mevcut yasal artışların değil, bunlara ek bir iyileştirmenin de değerlendirildiği ortaya çıktı. Ancak yapılması planlanan düzenlemenin oranı ve emekli maaşlarına ne kadar yansıyacağı konusunda henüz rakam açıklanmadı.

EMEKLİLER ARASINDAKİ GELİR FARKLARI DİKKATE ALINACAK

Hazırlanan çalışmada emekliler arasındaki gelir farklılıklarının da gözetileceğini belirten Işıkhan, düzenlemede adalet ve hakkaniyet odaklı bir yaklaşım benimsendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda yürütülen çalışmanın, emeklilerin alım gücünü ve yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedeflediği belirtildi.

Sürecin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yürütüldüğünü kaydeden Işıkhan, hazırlıkların bu kapsamda devam ettiğini bildirdi.

2027 ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ ARALIKTA BAŞLAYACAK

Bakan Vedat Işıkhan, açıklamasında 2027 yılında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesine ilişkin takvimi de paylaştı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun aralık ayında toplanacağını belirten Işıkhan, görüşmelerin kamu, işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade etti.

Komisyon toplantılarında yeni yılda uygulanacak asgari ücret tutarı ele alınacak.

Kaynak: BÜLTEN

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!