Emekli promosyonu için yeni anlaşmalar sağlandı! Bu bankalarda promosyon verecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emeklilere yapılacak promosyon ödemeleriyle ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu.

Emekli promosyonu için yeni anlaşmalar sağlandı! Bu bankalarda promosyon verecek


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel bankalar da dahil olmak üzere 19 banka ile emeklilerin maaş promosyonları konusunda yeni bir anlaşma yaptı. Bu yeni düzenlemeyle, emeklilere ödenen promosyon miktarları neredeyse iki katına çıkartılarak, 8.000 ile 12.000 TL arasında değişkenlik gösterecek.

Emekli vatandaşlara yapılan promosyon ödemelerinin bu derece artırılarak belirlenen miktar aralığında olacağı hatırlatıldı. Ayrıca, ölüm aylığı almakta olan hak sahiplerine de 5.000 TL promosyon ödemesi yapılacağı duyuruldu.

Emekliler ve hak sahiplerinin bu promosyonlardan faydalanabilmesi için ilgili bankalara başvuruda bulunmaları gerekmekte. SGK, belirlenen bu promosyon miktarlarının minimum seviyede olduğunu ve bankaların kendi iç uygulamalarına bağlı olarak bu miktarları artırabileceklerini vurguladı.

Anlaşma yapılan bankalar arasında Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Fibabanka, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Odea Bank, QNB Finansbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Turkish Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Ziraat Katılım Bankası yer alıyor.

Promosyon alabilmek için nasıl başvurulur?

Promosyon için yapılan başvurular, ilgili bankalara doğrudan veya e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Bankalar, emeklilere promosyon ödemesi yapabilmek için üç yıllık bir taahhütname talep ediyor. Daha cazip bir promosyon teklifi bulunması durumunda ise banka değiştirilebiliyor. Çoklu emekli maaşı alan bireyler, her bir maaş için ayrı promosyon başvurusunda bulunabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem