Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere verilen bayram ikramiyeleri, bu yıl için yeniden gündeme geldi. Daha önce her bayramda 2 bin TL olarak ödenen ikramiye, emeklilerden gelen zam talebi üzerine 3 bin TL'ye yükseltildi. Bu karar Meclis tarafından onaylanarak yasalaştı. Şimdi, emekliler ve ilgili tüm taraflar, bu zamlı bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, önümüzdeki bayram için ikramiye tutarının %50 artırılarak 3 bin liraya çıkarılacağı belirtildi. Bu yıl Ramazan Bayramı'nın başlangıcı olan 10 Nisan'a göre, emeklilere yönelik bayram ikramiyelerinin 1-9 Nisan 2024 tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Ayrıca, 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi vermiş EYT'li (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) bireyler de dahil olmak üzere, emeklilik şartlarını yerine getiren herkesin bu zamlı bayram ikramiyesinden faydalanacağı duyuruldu. Dul ve yetim aylığı alanlar için de ikramiye ödemeleri, alınan aylık oranına göre hesaplanacak ve dosya başına 3 bin lira olarak ödenecek.

SGK'dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine ise en yüksek ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye ödemesi yapılacak. Örneğin, hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı alan hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alan bir kişi, sadece kendi emekliliğinden dolayı 3 bin lira ikramiye alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem