Emekli albay intihar etti

Yaklaşık 3 trilyonluk servetini bir yıl önce Türk Eğitim Vakfı'na bağışladığı öğrenilen Yaycı'nın, sokaktan çöp topladığı ve gelen yardım taleplerini kabul etmediği öğrenildi.Edinilen bilgilere göre Fatih Katip Kasım Mahallesi İmrahor Hamamı Sokak numara

Emekli albay intihar etti

Yaklaşık 3 trilyonluk servetini bir yıl önce Türk Eğitim Vakfı'na bağışladığı öğrenilen Yaycı'nın, sokaktan çöp topladığı ve gelen yardım taleplerini kabul etmediği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Fatih Katip Kasım Mahallesi İmrahor Hamamı Sokak numara 18'de oturan emekli hava pilot albay Şinasi Yaycı'dan (79) son birkaç gündür haber alamayan ve binaya bir takım kötü kokuların yayıldığını fark eden komşuları durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri içeri girdiklerinde emekli albayın cesedi ile karşılaştı. Yapılan incelemede Yaycı'nın tahminen birkaç gün önce başına kurşun sıkarak intihar ettiği belirlendi. Yaycı'nın yaklaşık 1 yıl önce Şişli'de 1 daire,

Aksaray'da 4 katlı bir apartman ile bir miktar nakit parayı Türk Eğitim Vakfı'na bağışladığı öğrenildi. Yaklaşık 3 trilyonluk mal varlığını bağışladıktan sonra mütevazı bir hayat yaşayan Yaycı'nın son dönemlerde çevreden çöp toplayarak evine taşıdığı belirtildi.

Durumu öğrendikten sonra Yaycı'nın evine gelen Türk Eğitim Vakfı Emlak Müdürü Mehmet Ali Sönmez, "Kendisi Şişli'de bir daire, Aksaray'da 4 katlı bir bina ve bir miktar mal varlığını vakfımıza bağışladı. Kullanım hakkı kendindeydi ve ölümünden sonra bize devredilecekti. Yaklaşık 2-3 trilyon değerindeki mal varlığını 1 sene önce bağışladı. Kendisine ısrar ettik, bakıcı tutalım diye. Ama 'kalbinizi kırarım, gerekirse bağışı iptal ederim' diyerek kabul etmedi. Böyle bir hayat yaşamayı kendisi tercih etti" diye konuştu.

Yaycı'nın cesedi savcının incelemesinin ardından morga kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem