Elif Sultan Kalşen kimdir...

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzonlu Polis Memuru Kenan Kumaş’ı şehit eden canlı bomba Elif Sultan Kalşen hakkında her geçen dakika farklı iddialar ortaya atılıyor. Elif Sultan Kalşen ve arkadaşlarının 2012 yılında, "Canlı bomba oldukları iddiasıyla" gözal

Elif Sultan Kalşen kimdir...

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzonlu Polis Memuru Kenan Kumaş’ı şehit eden canlı bomba Elif Sultan Kalşen hakkında her geçen dakika farklı iddialar ortaya atılıyor. Elif Sultan Kalşen ve arkadaşlarının 2012 yılında, "Canlı bomba oldukları iddiasıyla" gözaltına alındığı ortaya çıktı.

DHKP-C üyesi olan Elif Sultan Kalsen’in ismi daha önce de sık sık gündeme gelmiş. Örneğin Elif Sultan Kalsen ilk olarak Sultangazi Polis Merkezi’ne yapılan ve polis memuru Bülent Özkan’ın şehit olduğu saldırının ardından “9 canlı bomba aranıyor” haberiyle gündeme gelmişti.

İki yıl önce fotoğrafı ve isminin gazetede yayınlanmasının ardından Elif Sultan Kalsen bazı emniyet müdürleri ve dönemin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Elif Sultan Kalsen adliye önünde basın açıklaması yaparak “Bizi canlı bomba ilan ettiler. Bunun kaygısını yaşıyoruz. Buraya geldik ama çıktığımızda ne olacak bilmiyoruz. Ben 3 ay önce tahliye oldum, açıktan faaliyet yürütüyorum. Bizi katletmek istiyorlar.” demişti.

AİLESİ KIZIMIZ DEĞİL DİYOR

DHKP-C’ye yakın söz konusu web sitesinden yapılan son açıklamada ise; “feda eyleminin ardından yaptığımız bütün eylem çağrılarını iptal ediyoruz” denildi.

AİLESİ ADLİ TIP’A GELDİ

Sultanahmet’te, dün akşam Turizm Polisi Şube Müdürlüğü’nde bombalı saldırı eylemini gerçekleştiren kadının cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda bekletiliyor. Bombalı eylemi gerçekleştiren kişinin Elif Sultan Kalsen olduğu haberi üzerine cenazeyi teşhis etmek için Adli Tıp Kurumu’na Kalsen’in annesi ve babası geldi. Mehmet ve Şirin Kalsen çifti avukatlarıyla birlikte Adli Tıp Kurumu’ndaki güvenlik görevlileri tarafından içeriye alındı.

“CESET ELİF SULTAN KALSEN’E AİT DEĞİL”

Yaklaşık yarım saat sonra Adli Tıp Kurumu’ndan çıkan aile adına gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Ebru Timtik, bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin cesedinin Elif Sultan Kalsen’e ait olmadığını belirterek, “İçeride savcı beyin nezaretinde bize bir kadın cesedi gösterildi. Beyaz tenli, 163 cm boylarında bir kadın cenazesiydi gördüğümüz. Elif Sultan Kalsen’in annesi ve babası geldiler. O kadının cesedine baktılar. Ancak o kadının cesedi Elif Sultan Kalsen’e ait değil” dedi.

“AİLESİ İRTİBAT KURAMAMIŞ”

‘Elif Sultan Kalsen’in nerede olduğunu biliyor musunuz’ sorusuna Ebru Timtik, “Bu konu hakkında bir bilgim yok. Ailesi kısa bir zaman önce irtibat kuramamış. O yüzden emin olamadılar. Basında oluşan haberlerden ötürü emin olamadılar. Bu sebeple biz de gelip emin olmak istedik” diye konuştu.

 

Kalsen ailesi, daha sonra Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıldı.

ÖRGÜT AİLEYİ YALANLIYOR

DHKP – C örgütünün eylem sonrası açıklamaları

“ Sultanahmet’te AKP’nin katil polislerine yönelik yapılan feda eyleminin ardından Halk Cephesi olarak adalet talebimizi haykırmak için Adli Tıp önü ve Cevahir AVM önüne çağrı yapmıştık fakat şu an itibariyle yaptığımız bütün eylem çağrılarını iptal ediyoruz. Programımızla ilgili kısa süre içerisinde bilgi vereceğiz.”

“Berkin’i vuran ile rüşvetçi hırsız bakanları koruyanlar aynı devlettir. 6 ocak salı günü saat 17.20 sıralarında feda savaşçımız tarafından berkin elvan’ın katillerinin cezalandırılması ve akp’nin rüşvetçi, hırsız bakanlarını koruyan faşist devletten hesap sormak için İstanbul Sultanahmet turizm şube müdürlüğü’ne feda eylemi gerçekleştirilmiştir.”

Başka bir açıklamalarında teröristin Elif Sultan Kalsen’in eylemi yaptığı yönünde açıklamalara ter veriliyor…

BU EYLEMİN DİĞER EYLEMLE BİR BAĞLANTISI VAR MI?

Sultanahmet'teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü önündeki bombalı saldırı sonrası emniyet alarma geçti. Güvenlik güçleri, bugünkü saldırı ile 1 Ocak'ta Dolmabahçe Sarayı'na yönelik saldırı girişimi arasında bağlantı olup olmadığını araştırıyor.

DOLMABAHÇE SARAYI'NA DA SALDIRI OLMUŞTU

İstanbul'da yeni yılın ilk günü Dolmabahçe Sarayı'ndaki nöbet kulübesine el bombası atan F. Ö, üzerinde silahla gözaltına alındı. Bombanın patlamadığı ve şans eseri yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası soruşturma başlatıldı.

BAŞARISIZ EYLEM, YENİ EYLEM ARAYIŞINA İTTİ

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı; DHKP/C terör örgütü mensubu F.Ö.' nün 01 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği Dolmabahçe eylemi sonrası, güvenlik güçlerinin örgütün başarısız eylemi nedeniyle tekrar bir eylem arayışı içerisinde olduğu bilgisine ulaşıldığını açıkladı.

İKİ OLAY ARASINDA BAĞLANTI VAR MI?

Bunun üzerine başlatılan operasyonda aralarında F.Ö.'nün amcasının kızının da bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı. Bugün Sultanahmet'te polis kulübesine yapılan saldırı sonrası, güvenlik güçleri iki olay arasındaki bağlantı ihtimalini araştırmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem