Ekstra ücretleri devlet mi ödedi?

Nataşanın yatak ücretini RTÜK'e ödettiği iddia edilen Dadak, “Bunlar ekstra ücretler. Nataşayla hukuk yardımı sunmak üzere buluştum” dedi. CHP kontenjanından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi olan Mehmet Dadak, seminer için geldiği Trabzon'da odası

Ekstra ücretleri devlet mi ödedi?
Nataşanın yatak ücretini RTÜK'e ödettiği iddia edilen Dadak, “Bunlar ekstra ücretler. Nataşayla hukuk yardımı sunmak üzere buluştum” dedi.

CHP kontenjanından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi olan Mehmet Dadak, seminer için geldiği Trabzon'da odasına aldığı Nataşa'nın yatak parasını kuruma ödettirdiği ortaya çıktı.

İddiaya göre, 20 Haziran tarihinde Trabzon'da düzenlenen eğitim seminerine katılan Dadak, kaldığı otelin odasına yatak attırdığı, 30 EURO'luk masrafı da kuruma fatura ettirdiği ileri sürüldü. Trabzon'da yaşanan skandalın ortaya çıkması üzerine Dadak, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Mehmet Dadak, seminer için gittiği Trabzon'da odasına aldığı Nataşa'nın yatak parasını kuruma ödettirdiği iddia edildi. RTÜK, 22 Temmuz seçimleri öncesinde seçim yasakları konusunda radyo ve televizyonları bilgilendirmek için çeşitli illerde bir dizi konferans ve eğitim seminerleri düzenledi.

Ankara, İstanbul, Gaziantep ve Trabzon'da düzenlenen seminer ve konferanslara çok sayıda gazeteci katıldı. 20 Haziran tarihinde Trabzon'da düzenlenen seminerin ardından, seminer ve ulaşım bedeli ihalesini kazanan şirket RTÜK'e 15 bin 790 YTL fatura kesti. Ultra Turizm adlı şirket tüm masraf belgelerini de RTÜK'e gönderdi. Fatura masraf belgelerini inceleyen RTÜK yetkilileri, skandalla karşılaştı.

Seminere katılan RTÜK'ün CHP'li üyesi Mehmet Dadak'ın konakladığı otel odasının ekstrasında 'Room ekstra, D... M... 214' yazılı harcama dikkat çekti. 30 EURO'luk fazla harcamanın 29 yaşındaki Ukraynalı Ganna Rekstina adlı kadına ait ekstra yatağın bedeli olduğunu iddia edildi.

İhaleye kazanan şirket, 30 EURO'luk ekstra masrafı yapan 29 yaşındaki Ukraynalı Ganna Rekstina adlı kadının pasaportunun fotokopisini de delil olarak RTÜK'e gönderdi. RTÜK de kriz yaratan iddia üzerine Dadak, söz konusu ekstra ücretin oda servisinden alınan ekstra hizmet bedeli olduğunu, Ukraynalı kadınla ise hukuki yardım sunmak üzere otelde buluştuğunu söyledi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan RTÜK üyesi Mehmet Dadak, RTÜK'ün İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı'nda bulunan ödeme belgelerinde anılan toplantıya ilişkin böyle bir kalemin kesinlikle bulunmadığını ifade etti.

Dadak yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Söz konusu faturada ekstra yatak için ödendiği iddia edilen 30 Euro'nun, yatak ücreti değil, oda servisinden alınan ekstra hizmetlerdir. Ukrayna uyruklu bayanla, otelde görüştüğüm doğrudur. Ancak bu görüşme avukat olmam nedeniyle, bir arkadaşımın ısrarlı talebi üzerine, hukuki yardım sunmak üzere yapılmıştır".

Bu arada Mehmet Dadak toplantıda bir de konuşma yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler