Efsane polis müdürü gözaltında

Ergenekon operasyonu kapsamında eski Polis Müdürü Adil Serdar Saçan'ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Kamuoyu, Saçan'ı İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü iken yaptığı sansasyonel operasyonlarla tanımışt

Efsane polis müdürü gözaltında
Ergenekon operasyonu kapsamında eski Polis Müdürü Adil Serdar Saçan'ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Kamuoyu, Saçan'ı İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü iken yaptığı sansasyonel operasyonlarla tanımıştı.

Adil Serdar Saçan, İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olarak görev yaptığı yıllarda, kamuoyunda geniş yankı uyandıran operasyonları yönetmişti. Batık banka patronlarına yönelik altı seriden oluşan Kasırga operasyonlarından beşi, Saçan'ın şubesince yürütülmüştü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Albayrak ailesine yönelik operasyon da Saçan tarafından yönetilmişti.

SEDAT PEKER'LE ÇIKAR İLİŞKİSİ İDDİASI

Eski İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan altı kez polislikten çıkarıldı. Saçan, son kez İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve adamlarıyla çıkar ilişkisi kurduğu için meslekten çıkartıldı. Saçan, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararıyla beş kez meslekten çıkartılmış; bu kararlara itiraz edince üç meslekten çıkarma kararı için yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Yüksek Disiplin Kurulu'nun 11 Mart 2005 tarihli dokuz sayfalık son kararında Saçan'a yönelik 19 suçlama vardı. Ancak bunlardan 18'i zamanaşımına girdiği için bu suçlardan işlem yapılamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler