e-Devlet sistemi değiştiriliyor! Yenilikler geliyor

E-Devlet'e önemli yenilikler geliyor. 6 bin 800'e yakın hizmete ev sahipliği yapan e-Devlet'e 2023'te yapay zeka teknolojisi ekleniyor.

e-Devlet sistemi değiştiriliyor! Yenilikler geliyor

Bu kapsamda ülkenin gelecek yıllarda takip edeceği dijital devlet stratejisi hazırlanacak. İşte detaylar...

Her geçen gün hizmet içeriğini ve kalitesini geliştiren ve kullanıcı sayısının 70 milyon kişiye çıkması öngörülen e-Devlet’te yenilikler yolda.

E-DEVLET'E YAPAY ZEKA DESTEĞİ
2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'ndaki hedeflere göre 2023’te e-Devlet’te Yapay Zeka Temelli Çevrim İçi Destek Sistemi hayata geçirilecek. Ülkenin gelecek yıllarda takip edeceği dijital devlet stratejisi hazırlanacak.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM LİDERLERİ EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENECEK
Kamu kurumlarının bilgi teknolojileri faaliyetlerinden sorumlu üst yöneticilerine yönelik dijital dönüşüm liderleri eğitim programı düzenlenecek. E-devlet kurumsal mimarisine ilişkin kapsam, yöntem ve kullanılacak araçlar tanımlanacak.

PİLOT OLARAK BAŞLAYACAK
İleri analitik ve yapay zeka ihtiyaçlarına yönelik idari ve hukuki iyileştirme önerileri raporu hazırlanacak. Kamu veri alanı pilot çalışmaları hayata geçirilerek referans mimari oluşturulacak. Merkezi süreç otomasyonu platformunun kurulumuna ilişkin pilot çalışma hayata geçirilecek.

Ulusal veri paylaşım matrisi kapsamında yerel yönetimlere ilişkin coğrafi veri paylaşım esasları da belirlenecek. Kamu kurumlarının açık kaynak kodlu yazılım kullanımına geçiş planlarının hazırlanması için ilgili kurum ve kuruluşların koordinasyonuna yönelik çalışmalar sürdürülecek.

Öte yandan, e-devlet kapısı üzerinden 901 kurum ve kuruluşun 6 bin 801 hizmetine ulaşılabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem