DTP’li vekil haddini aştı

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, “Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi için tek çözümün Kürt sorununun çözümünün olmazsa olmaz olduğunu söylüyorum. Devlet TRT 6'yı bize sunarken, TRT Şeş için mücadele eden Kürt dinamikleri yani PKK'yı yani, PKK'nı

DTP’li vekil haddini aştı

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, “Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi için tek çözümün Kürt sorununun çözümünün olmazsa olmaz olduğunu söylüyorum. Devlet TRT 6'yı bize sunarken, TRT Şeş için mücadele eden Kürt dinamikleri yani PKK'yı yani, PKK'nın lideri sayın Abdullah Öcalan'ı muhatap almazsanız bu sorun çözülmez” dedi.


DTP'nin seçim bürosunun açılışına katılan Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Türkiye'de Kürt sorunun çözümü için terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşülmesi gerektiğini iddia etti. Yaklaşık 1000 kişiye, 'Barışın temsilcisi İmralı'da', 'Biji Serok Apo' (Yaşasın başkan Apo) sloganları arasında konuşan Halis, şöyle konuştu:


“Türkiye'de demokrasinin yerleşmesi için tek çözümün Kürt sorununun çözümünün olmazsa olmaz olduğunu söylüyorum. Devlet TRT ''yı bize sunarken TRT Şeş için mücadele eden Kürt dinamikleri yani PKK'yı, yani PKK'nın lideri sayın Abdullah Öcalan'ı muhatap almazsanız bu sorun çözülmez. Ve sorunu gerçekten çözmek istiyorsanız, akılcı bir mantıkla, akılcı bir yol ve yöntemle masaya oturmak sizin olmazsa olmaz görevinizdir. Bir sorunun çözümü için PKK'lı olmak, Apo'yu sevmek zorunda değilsiniz, ama barışı ve bu ülkeyi seven herkes mutlaka sorunun muhataplarıyla masa başında geçiyor olmasını da bilmek zorundadırlar. Kaldı ki, bu halkın PKK ile buluşma psikolojik ağırlık, psikolojik bir sorun yaratıyorsa, Türkiye'nin psikolojisine ağır geliyorsa o zaman bu halkın milletvekilleri var. Bu halkın belediye başkanları var, bu halkın seçimleri var işte size çok daha kolay konuşabileceğiniz, çok daha rahat buluşabileceğiniz kesimler ve adresler.”
Halis, konuşmasının ardından DTP Tunceli Belediye Başkan adayı Edibe Şahin ile seçim bürosunun açılışını yaptı.

AYNA: GENELKURMAY BAŞKANI SİYASET YAPMASIN

DTP Mardin milletvekili Emine Ayna, Genel Başkanları Ahmet Türk'ün TBMM grup toplantısında Kürtçe konuşmasıyla ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi. Ayna, “Biz, dilimizi kullanmak için ne Erdoğan'dan, ne Genelkurmay Başkanı'ndan izin alırız. Kimliğimizi ve dilimizi kullanmak için ne AKP'nin siyasetine, ne de Genelkurmay'ın icazetine ihtiyacımız yok. Genelkurmay Başkanı, Genelkurmay Başkanlığını bilsin ve siyasete karışmasın. Anadilimizi her yerde kullanacağız” dedi.
Seçim bürosunun açılışına katılmak için dün akşam saatlerinde Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gelen gelen DTP milletvekili Emine Ayna, ilçe girişinde çok sayıda partili tarafından karşılandı. DTP Nusaybin İlçe binasının önüne gelen DTP'lileri çok sayıda kişi PKK ve Abdullah Öcalan lehine attıkları sloganlarla karşıladı. 'Oy namustur, namus satılmaz' sloganlarıyla seçim bürosuna yürüyen kalabalığa yol güzergahı boyunca çevredeki esnaf da alkışlarla destek verdi. Seçim bürosu açılışını yapan Emine Ayna burada yaptığı konuşmada, Ahmet Türk'ün Kürtçe konuşmasıyla ilgili başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Şov ve provokasyon yapıyorlar' açıklamasına tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem