Domuz gribi aşısı olmayacağım

Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye ve Yunanistan'da cesur liderler ve güçlü iktidarların bulunmasının Kıbrıs'ta çözüm için bir fırsat olduğunu söyledi. Bağış, domuz gribi aşısıyla ilgili, aşı olmayacağını belirterek, bunun bireysel bir tercih olması gere

Domuz gribi aşısı olmayacağım
Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye ve Yunanistan'da cesur liderler ve güçlü iktidarların bulunmasının Kıbrıs'ta çözüm için bir fırsat olduğunu söyledi. Bağış, domuz gribi aşısıyla ilgili, aşı olmayacağını belirterek, bunun bireysel bir tercih olması gerektiği yorumunda bulundu.

Egemen Bağış, beraberinde bir grup gazeteciyle birlikte öğle saatlerinde özel uçakla Atina'ya gitti. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda açıklama yapan Egemen Bağış, Yunanistan'ın yeni hükümetinin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun yanı sıra yardımcılarıyla ikili ilişkiler konusunda görüş alış verişinde bulunacağını belirtti.

Papandreu'nun seçildikten sonra ilk ziyaretini Türkiye'ye yapmasının ilişkiler yönünden pozitif sinyaller verdiğini dile getiren Bağış, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunan başbakanına; Kıbrıs, Ege, Azınlıklar, Türkiye'nin AB süreci gibi konulardaki düşüncelerini bir mektupla çok net şekilde ortaya koyduğuna işaret etti.
Bağış, ziyareti, Atina yönetimi ile ikili ilişkilerin daha da gelişmesi için önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Kıbrıs konusundaki bir soruyu cevaplayan Egemen Bağış, Türkiye'nin KKTC'ye, Yunanistan'ın da Rum kesimine açık ve net destek vermesini önemsediklerini kaydederek, ''Eş zamanlı olarak iki ülkede cesur liderlerin, güçlü iktidarlar bulunuyor olması bir fırsattır. Ümit ederim ki, adadaki liderler de bu fırsatın kıymetini bilirler ve çözümü yakalarlar.'' dedi.

Bağış, Türkiye'nin limanlarını açmasıyla ilgili de, daha önce söyledikleri gibi, KKTC'ye uygulanan haksız ambargolara son verilmesi halinde limanların açılmasının söz konusu olacağını vurguladı. Kıbrıs'ta kalıcı bir çözümün gerçekleşmesi için Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a verdikleri desteğin aşikar olduğunu dile getiren Egemen Bağış, bu yıl sonu ya da yılbaşında kabullenebilecekleri bir çözüm konusunda adadaki liderlerin adım atmasını temenni etti.

Başmüzakereci Egemen Bağış, domuz gribi aşısı olup olmayacağı hakkında da, ''Ben şu aşamada düşünmüyorum. Ama bunun bireysel bir tercih olması gerektiğine inanıyorum. Bu konuda herkesin kendi doktoruna danışmasını ve kararını kendisi vermesi gerektiğine inanıyorum.'' açıklamasını yaptı.
Bağış, Atina'dan sonra Berlin'e geçerek MÜSİAD'ın gençlik kollarının bir etkinliğine katılacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler