Doğu'ya 7 bin özel Tim gidecek

Aktütün'deki saldırıdan sonra terörle mücadelede yeniden özel time dönüldü. Genelkurmay'ın isteğiyle bölgeden çekilen polis özel timleri, yine Genelkurmay'ın isteği üzerine bölgeye dönüyor. Bir yıl içinde 7 bin polis özel timi bölgeye gidecek. Özel timler

Doğu'ya  7 bin özel Tim gidecek
Aktütün'deki saldırıdan sonra terörle mücadelede yeniden özel time dönüldü. Genelkurmay'ın isteğiyle bölgeden çekilen polis özel timleri, yine Genelkurmay'ın isteği üzerine bölgeye dönüyor. Bir yıl içinde 7 bin polis özel timi bölgeye gidecek.

Özel timler askeri personelle birlikte operasyonlara katılacak. Timler, bulundukları bölgedeki askeri komutanlığın emrinde çalışacak. İlk grup Gölbaşı'ndaki özel harekattan cuma günü yola çıkacak.

Terör olaylarının artması üzerine, çözüm arayışına giren Genelkurmay çareyi özel timde buldu. 11 yıl sonra özel tim polisi tekrar Doğu'da görev yapacak.

Genelkurmay'ın isteği üzerine 7 bin özel tim polisi Güneydoğu'nun önemli noktalarında askerin emrinde görev yapacak. 1997 yılında Doğu ve Güneydoğu bölgesinden Genelkurmay'ın isteğiyle çekilen özel timler tekrar geri dönüyor.

Hakkari'de bulunan Aktütün Karakolu'na yapılan silahlı saldırıda 17 askerin şehit edilmesinin ardından çözüm arayışına giren Genelkurmay Başkanlığı, çareyi özel harekat polislerinde buldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı'nın talebi üzerine Güneydoğu'ya rekor seviyede özel harekat polisi gönderme kararı aldı. İlk grup, Ankara Gölbaşında bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndan bugün yola çıkacak.

Bu yılın sonuna kadar 7 bin özel tim polisi Hakkari, Şırnak, Van, Mardin, Tunceli, Bingöl ve Siirt ile ilçelerinde görevlendirilecek. Özel tim polisleri, ikinci bir emre kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kalacaklar.

Polislerin çetelerle kirli ilişkilerinin ortaya çıkmasının ardından Susurluk skandalının da patlak vermesiyle Genelkurmay Başkanlığı özel timleri istememişti. Böylece 1997'de çekilen özel tim, 11 yıl aradan sonra yine Genelkurmay'ın isteğiyle tekrar dönmüş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem