Doğu'nun Başbuğu Yılma Durak İYİ Parti'den aday oldu

Ülkücü hareketin önde gelen isimlerinden Yılma Durak'ın İYİ Parti saflarına katılması MHP'lileri şok etti.

Doğu'nun Başbuğu Yılma Durak İYİ Parti'den aday oldu

Haber61 / Selay Saykal

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in dostu, MHP'ye yıllarca hizmet eden, Kenan Evren darbesi döneminde cezaevinde yatan ve işkence gören Yılma Durak İYİ Parti'den İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi son yıllarda eleştiren Yılma Durak adaylık başvurusunu sosyal medya sayfasından duyurdu. Yılma Durak'ın sayfasında "Bugün İstanbul 3. Bölgeden İYİ Parti Milletvekili Aday Adaylığımı açıkladım. Başvuru sırasında yanımda olan Türkiye'nin önemli STK'larından olan Ankara Forumu Dernegi'ne ve yanımda olan-olmayan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. İnatla değil inançla çıktığım bu kutlu yolda, Türk Milleti'nin daha fazla bölünmesine değil birlikteliğini arttırarak devam ettirmesine çaba sarfedeceğimi bilmenizi isterim. MESELE VATANDIR GERİSİ TEFERRUAT OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEKTİR. ŞEREFLİ DAVALAR ŞEREFLİ İNSANLARIN OMUZLARI ÜZERİNDE YÜKSELECEKTİR. ALLAH yardımcımız olsun.." ifadelerine yer verildi. 

Doğu'nun Başbuğu Yılma Durak İYİ Parti'den aday oldu

YILMA DURAK İSMİ NEDEN ÖNEMLİ?

Yılma Durak, MHP'liler için ayrı bir önem taşır. Durak, 1969 yılında Erzurum İkinci Kuvay-ı Milliye Derneği Başkanlığı ile Milliyetçiler Konseyi Kurucu Üyeliğini yürüttü. 1977 yılından 12 Eylül 1980 tarihine kadar Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, İzmit, Adapazarı ve İstanbul’u kapsayan illerde ülkücü teşkilatların yönetiminin tanzimi ve eğitimi için Alparslan Türkeş tarafından Marmara Bölge Sorumlusu olarak görevlendirildi. MHP İstanbul eski İl Başkanı Recep Haşatlı'nın yardımcısı olarak MHP İstanbul İl İkinci Başkanlığını 12 Eylül’e kadar sürdürdü. 12 Eylül mağdurlarından olan Yılma Durak, 4 buçuk yılı tecritte olmak üzere 6 yıl cezaevinde yattı. Durak, hapiste günlerce işkence gördüğünü yıllar sonra çıktığı Ankara 1 Numaralı Askeri Mahkemesi'nde gözyaşları içerisinde anlattı. 

Ülkücü teşkilatların yapılanmasında önemli yapı bulunan ve bir süredir Devlet Bahçeli muhalifi söylemleriyle dikkat çeken Yılma Durak, 8 Şubat 2018'de İYİ Parti Merkez Danışma Kurulu üyeliğine getirildi.

Yılma Durak, 1961-1962 yıllarında Osman Bölükbaşı'nın Genel Başkanı olduğu Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’nde Gençlik Kolları başkanlığı yapmış, daha sonra da MHP'de ülkücü teşkilatları kurmuştu. Alparslan Türkeş ile beraber Türk-İslam Araştırmaları Vakfını da kuran Durak, halen bazı vakıf ve derneklerin de yönetimde bulunuyor.

 Doğu'nun Başbuğu Yılma Durak İYİ Parti'den aday oldu

Doğu'nun Başbuğu Yılma Durak İYİ Parti'den aday oldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem