Doğalgaz 2 can daha aldı

Olay Fatih Fevzipaşa Caddesi Müezzin Bilal Sokak 19 numarada meydana geldi. Olay, saat 18.00 sıralarında evine gelen Adnan İleri'nin, annesi Zübeyde (70) ve kardeşi Ayten İleri'yi(45) yerde yatarken bulması ile ortaya çıktı. İhbar üzerine olay yerine gele

Doğalgaz 2 can daha aldı

Olay Fatih Fevzipaşa Caddesi Müezzin Bilal Sokak 19 numarada meydana geldi. Olay, saat 18.00 sıralarında evine gelen Adnan İleri'nin, annesi Zübeyde (70) ve kardeşi Ayten İleri'yi(45) yerde yatarken bulması ile ortaya çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, anne ve kızın hayatını kaybettiğini tespit ettiler. Anne ve kızının ilk tespitlere göre doğalgazdan zehirlendikleri belirtildi. Olay yerinde polis ve Cumhuriyet Savcısı'nın incelemeleri devam ediyor. Adnan İleri'nin, eve geldiğinde ağır bir koku ve kombinin üzerinde yanıklar gördüğü belirtildi. Olayın doğalgaz sızıntısı veya bacadan geri dönen karbonmonoksit gazından olması ihtimali ile araştırmalar devam ediyor.

İGDAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara'dan sonra Fatih'te meydana gelen doğalgaz zehirlenmesinde hayatını kaybeden Zübeyde ve Ayten İleri'nin cesetleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bu arada zehirlenmeden sonra İGDAŞ ekipleri, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Fatih Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemeden sonra anne ve kızının cesetleri evden çıkarıldı. Bu arada Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile doğalgaz kombisine incelenmek üzere el konuldu. İGDAŞ ve polis ekiplerinin olay yerinde yaptıkları inceleme sona ererken, Savcı ölüm sebeplerinin tam olarak otopsiden sonra belirlenebileceğini ifade etti. Bu arada olayda hayatını kaybeden 45 yaşındaki Ayten İleri'nin yürüme özürlü olduğu da öğrenildi. Çilingir yardımıyla eve giren ekiplerin, içeride ağır bir koku ile karşılaştıkları ve evin banyosundaki çeşmenin açık olduğu da belirtildi. Bu arada bina sakinleri, İleri ailesinin evinden sürekli gaz kokusu geldiğini söylediler.

Olaydan sonra İgdaş Genel Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. İGDAŞ'ten yapılan açıklamada, bugün akşam saatlerinde Fatih Beyceğiz Mahallesi Müezzin Bilal Sokak'taki 19 numaralı binanın 5 numaralı dairesinde iki kişinin hayatını kaybettiği belirtilerek, "Olay yerine giden İGDAŞ 187 Doğalgaz Acil Ekibinin yaptığı ilk inceleme sonucunda doğalgaz tesisatına İGDAŞ'ın bilgisi dışında müdahale edildiği, havalandırma menfezinin iptal edildiği ve bacalı kombi cihazın bakımının yapılmadığı tespit edilmiştir.Ölüm olayının nedeni henüz belirlenmemiş olup kesin sebep otopsi sonucunda belirlenecektir"ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem