Dışişleri'nden sert açıklama! Süleyman Şah...

Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin sınırları dışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD’e verileceği haberlerine sert bir dille cevap verdi.Dışişleri Bakanlığı, Süleyman Şah türbesinin Musul’da rehin tutulan personele karşılık IŞİD’e ver

Dışişleri'nden sert açıklama! Süleyman Şah...

Dışişleri Bakanlığı Türkiye’nin sınırları dışındaki tek toprak parçası olan Süleyman Şah Türbesi’nin IŞİD’e verileceği haberlerine sert bir dille cevap verdi.

Dışişleri Bakanlığı, Süleyman Şah türbesinin Musul’da rehin tutulan personele karşılık IŞİD’e verileceği iddiaları ile ilgili "Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun ? yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır” açıklamasını yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Süleyman Şah türbesinin Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) verileceği yönündeki iddiaları yalanlayarak, Musul’da rehin alınan personel ile ilgili ortaya atılan iddiaların büyük bir sorumsuzluk örneği olduğu kaydedildi. Ulusal güvenlik ve vatandaşların selameti gibi konuların istismarı hiç bir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış olmadığını altını çizilerek, hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmesi gerektiğine işaret edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun ? yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır. Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz. Musul Başkonsolosluğumuz personelinin en kısa zamanda sağ salim ülkemize dönmelerinin sağlanması için ilgili tüm kuruluşlarımız eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürmektedir”.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler