Dışişlerinden Irak açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin Cumhurbaşkanı Fuat Masum tarafından kendisine yeni hükümeti kurma görevinin verilmemesini gerekçe göstererek yaptığı açıklamalar ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafına güvenlik güçlerinin gönderilmesi ile i

Dışişlerinden Irak açıklaması!

Dışişleri Bakanlığı, Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin Cumhurbaşkanı Fuat Masum tarafından kendisine yeni hükümeti kurma görevinin verilmemesini gerekçe göstererek yaptığı açıklamalar ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafına güvenlik güçlerinin gönderilmesi ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin dün Cumhurbaşkanı Fuat Masum tarafından kendisine yeni hükümeti kurma görevinin verilmemesini gerekçe göstererek, Anayasanın ihlal edildiğini; ordunun, aşiretlerin ve gönüllülerin kendi yanında olduğunu ileri süren beyanlarını, Irak'taki istikrasızlığı daha da derinleştirecek tehlikeli bir adım olarak görmekteyiz. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafına güvenlik güçlerinin gönderilmesini de kaygıyla izliyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle; "Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin dün (10 Ağustos) gece, Cumhurbaşkanı Fuat Masum tarafından kendisine yeni hükümeti kurma görevinin verilmemesini gerekçe göstererek, Anayasanın ihlal edildiğini; ordunun, aşiretlerin ve gönüllülerin kendi yanında olduğunu ileri süren beyanlarını, Irak'taki istikrasızlığı daha da derinleştirecek tehlikeli bir adım olarak görmekteyiz.

Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafına güvenlik güçlerinin gönderilmesini de kaygıyla izliyoruz. Bu kritik süreçte tüm Iraklı liderleri Irak'ın anayasal bir devlet olarak birlik ve bütünlüğünü temsil eden Cumhurbaşkanı Masum'a tam destek vermeye davet ediyoruz. Irak'ın içinden gecmekte olduğu bu son derece hassas dönemde, başta Başbakan Maliki olmak üzere, Iraklı tüm liderlerin ülkenin önünü açacak bir yaklaşım benimsemeleri, Irak'ta kargaşa ortamını daha da derinleştirecek oldu bittilerden kacınmaları hayati önem taşımaktadır.

Esasen bu yöndeki gayretlere öncelikle tüm Iraklı kardeşlerimizin karşı çıkacağına inanıyoruz. Ülkemiz, bu süreçte, Irak'taki tüm demokratik güçlerin yanında yer alacak, Irak Anayasası temelinde yeni ve kapsayıcı bir hükümetin bir an önce kurulması çabalarına destek vermeye devam edecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler