Dışişlerinden Birleşik Arap Emirlikleri'ne tepki

Dışişleri Bakanlığı BAE'ye tepki gösterdi.

Dışişlerinden Birleşik Arap Emirlikleri'ne tepki

Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İsrail ile normalleştirme anlaşmasını imzalamasını eleştiren bir açıklama yaptı. Açıklamada, BAE'nin bu hareketinin Filistin davasına ihanet olduğu ve bölge halklarının vicdanı tarafından affedilmeyeceği belirtildi.

Türkiye, İsrail ile diplomatik ilişkilerini sürdürmektedir.

Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "ABD, İsrail ve BAE arasında duyurulan anlaşma, Filistin halkı ve yönetiminden gelen güçlü tepkiyle karşılanmıştır. 2002 yılında Arap Ligi ve İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından desteklenen Arap Barış Planı'nı BAE'nin görmezden gelmesi kaygı vericidir. Filistin davasını destekliyormuş gibi göstermeye çalışmak inandırıcılıktan yoksundur. BAE, ABD'nin önerdiği plan kapsamında Filistin'in rızası olmadan İsrail ile müzakereler yürütmekte ve önemli konularda tavizler vermektedir. BAE'nin bu davranışları, kendi çıkarları için Filistin davasına ihanet ettiğini ve bu durumun hem tarih tarafından hem de bölge halklarının vicdanı tarafından unutulmayacağını göstermektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem