Diploma davası Silivri'de: İmamoğlu hakim karşısına çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bugün hakim karşısına çıkıyor.
Diploma davası Silivri'de: İmamoğlu hakim karşısına çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan “diploma davası” kapsamında bugün üçüncü kez hâkim karşısına çıkıyor. Silivri’deki Marmara Cezaevi yerleşkesinde saat 11.00’de başlayacak duruşma, kamuoyunun yakın takibinde.

2 BİN 352 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İmamoğlu, 19 Mart operasyonlarında gözaltına alınmış, 23 Mart’tan itibaren tutuklanmıştı. Savcılık, Girne Amerikan Üniversitesi’nden (GAÜ) aldığı 35 yıllık diplomasının geçersiz olduğu iddiasıyla “resmi belgede sahtecilik” suçundan 2 bin 352 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.

İddianamede, GAÜ’nün 1990 yılında YÖK tarafından tanınmadığı, o dönem KKTC’de yalnızca Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin tanındığı belirtildi. Ayrıca İmamoğlu’nun yatay geçiş için sunduğu evrakların “şeklen doğru ancak içerik bakımından sahte” olduğu öne sürüldü. Savcılık, “zincirleme şekilde sahtecilik” iddiasıyla cezalandırılmasını talep ediyor.

CHP’DEN SİLİVRİ’YE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Duruşma öncesi CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik sosyal medya hesabından yurttaşlara çağrı yaptı. Çelik, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'nu engellemek için 35 yıllık diplomasını iptal ettiler. Yetmedi, kendisine ve üniversite arkadaşlarına dava açtılar. Toplum vicdanının reddettiği bu davayı yerinde takip etmek için yarın Silivri'deyiz.

Türkiye’yi savunmak için orada olacağız! Sandıkta kendine güvenmeyenlerin hileleriyle sonuna kadar mücadele edeceğiz!”

Kaynak:Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir