Dink'in kapıcısı neler anlattı?

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasında tanık olarak dinlenen Hrant Dink'in oturduğu apartmanın kapıcısı, cinayetten 3-4 ay önce polis olduklarını belirten kar maskeli 2 kişinin Dink hakkında sorular sorduğunu söyledi. Davanın 7.

Dink'in kapıcısı neler anlattı?

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasında tanık olarak dinlenen Hrant Dink'in oturduğu apartmanın kapıcısı, cinayetten 3-4 ay önce polis olduklarını belirten kar maskeli 2 kişinin Dink hakkında sorular sorduğunu söyledi.

Davanın 7. duruşmasında tanık olarak dinlenen Mithat Alkan, Hrant Dink'in oturduğu apartmanda kapıcı olduğunu belirterek, cinayetten 3- 4 ay önce polis olduğunu belirten ve kimlik göstermek istemeyen kar maskeli 2 kişinin Dink hakkında sorular sorduğunu söyledi.

Adliye binasına getirilirken slogan atan Yasin Hayal ise, hakkında tutulan tutanağı okuyan Mahkeme Başkanı Erkan Canak'ın ''Neden söyledin?'' sorusuna, ''Bilmiyorum, duygu meselesi'' yanıtını verdi.

Haber elemanı olduğunu, görevinin haber getirmek olduğunu belirten Erhan Tuncel, ''Emniyet, savcılık ve mahkeme ifadeleri yan yana konulduğunda arapsaçı oluyor. Bu olayın hiçbir yerinde yokum. Olayda gösterilmeye çalışılıyorum. Mağdurum. Tahliyemi istiyorum. 21 aydır tutukluyum. Hakkımdaki dosyanın ayrılmasını istiyorum'' dedi.

Tuncay Uzundal ise, Erhan Tuncel'in ev arkadaşı olduğunu, hiçbir suçunun bulunmadığını belirterek, ''Üniversite öğrencisiyim. Tahliyemi istiyorum'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, açık adresleri tespit edilemeyen bazı tanıkların dosyanın sürüncemede bırakılmaması için dinlenmesinden vazgeçti. Daha önce talimatla ifadesi alınan Muhittin Zenit'in ve BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu'nun Dink ailesi avukatlarının da bulunduğu oturumda yeniden dinlemesine karar veren mahkeme heyeti, İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından mahkemeye gönderilen 90 sayfalık gizli belgelerin yeniden istenmesi taleplerini ise reddetti.

Erhan Tuncel'in davanın yönünden ayrılması talebini de reddeden mahkeme heyeti, Tuncel'in muhbir olarak ilişkide bulunduğu polis memurları Mehmet Ayhan, Özkan Mumcu, Onur Karakaya'nın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

İstihbarat Başkanlığı'ndan Hrant Dink'in vurulmasına yönelik kendilerine ulaşan herhangi bir bilginin olup olmadığının sorulmasına karar veren mahkeme heyeti, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yazı yazılarak Hrant Dink'e telefon dinlemesi ve sinyal bilgilerinin kayda alınıp alınmadığının sorulmasını istedi.

İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan haklarında istihbari araştırma yapılan Yasin Hayal, Osman Hayal ve Hrant Dink'e verilen istihbarat numaraları altında hangi bilgilerlin bulunduğunun sorulmasına karar veren mahkeme, emanette bulunan tabancanın duruşmada hazır edilmesine de karar verdi.

Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, dosya eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı 26 Ocak 2009 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler